Intensīvi strādā pie apkures palaišanas

02/10/2024

Uzņēmuma darbinieki intensīvi strādā pie apkures sezonas uzsākšanas pilsētā un pagastos. Kopumā apkure jāpalaiž vairāk nekā 200 objektos, un šobrīd trīs brigādes aktīvi darbojas, lai nodrošinātu siltumu visās ēkās.

Apkure tiek padota sadarbībā ar ēku apsaimniekotājiem, pieteikumu saņemšanas kārtībā. Diemžēl visus objektus apkalpot uzreiz nav iespējams.

Darbus sarežģī un kavē ēkas, kurās ir iztukšota apkures sistēma bez saskaņošanas ar apsaimniekotāju vai "Kuldīgas siltumtīkliem". Tas nozīmē, ka ēkā ir veikti nesaskaņoti remontdarbi un tas turpmāk var radīt problēmas saņemt kvalitatīvu siltumapgādes pakalpojumu.

SVARĪGI - apkures sistēmas nedrīkst iztukšot un atstāt bez ūdens! Kad apkures sistēma ir pilnīgi iztukšota un atstāta bez ūdens, metāla caurules un citas komponentes saskaras ar skābekli. Tas izraisa korozijas procesu, kas bojā apkures sistēmu un samazina tās kalpošanas laiku.

Apkures sistēmu uzpildīšana ir sarežģīta un laikietilpīga, kas diemžēl aizkavē siltuma piegādi arī citās ēkās, jo darbiniekiem jāvelta ievērojams laiks un resursi šādu sistēmu sakārtošanai, kas varētu tikt izmantoti, lai ātrāk nodrošinātu siltuma padevi citām mājām.

Neskatoties uz grūtībām, darbi turpinās intensīvā tempā, un mēs darām visu iespējamo, lai pēc iespējas ātrāk nodrošinātu siltuma padevi visiem klientiem.

Siltuma tarifs, sākoties apkures sezonai, ir 80,90 eiro par 1 MWh plus PVN (iedzīvotājiem 12%, juridiskām personām 21%).

Atgādinām, ka kārtība, kādā notiek apkures pieslēgšana, ir šāda – dzīvokļu īpašnieki vēršas pie savas mājas apsaimniekotāja ar ierosinājumu uzsākt apkures sezonu, savukārt mājas apsaimniekotājs informē par to SIA “Kuldīgas siltumtīkli”.

Avārijas situācijās zvanīt pa t.: 26193500.

Vēlam siltu un komfortablu apkures sezonu!