Praktiskās nodarbības ugunsdzēsības mācībās

13/01/2017

“Kuldīgas siltumtīklu” kurinātāji šonedēļ piedalījās praktiskās nodarbībās ugunsdzēsības mācībās, kuras vadīja atbildīgais par ugunsdrošību uzņēmumā Juris Hofmanis.

Ceturtdien, 12. janvārī, praktiskajās apmācībās piedalījās kopumā astoņi kurinātāji no Kuldīgas novada Rendas pagasta katlumājas un “Ozoliem”.

Kurinātāji dzēsa imitētu ugunsgrēku, izjūtot, ko nozīmē atvērt ugunsdzēsības aparātu, kāds ir tā spiediens un strūklas dzēšanas spēja.

Praktiskās iemaņas nepieciešamas, lai zinātu rīcību ugunsgrēka gadījumā.

J.Hofmanis darbinieku sagatavotību vērtē kā labu – cilvēki zina, kā dzēst un kur zvanīt ārkārtas situācijā.

Rendas pagasta katlumājas kurinātāja Jana Heidena ugunsdzēšamo aparātu lietojusi pirmo reizi. Viņa atzīts, ka sākumā mazliet bail bijis izraut dzēšamā aparāta gredzenu. Licies, ka tas notrūks. Pēc praktiskajām mācībām gūts apstiprinājums, ka jārīkojas droši un jādzēš, jāzvana 112 un uzņēmuma atbildīgajiem speciālistiem.

“Kuldīgas siltumtīkli” Rendas pagasta katlumāju no pagasta pārvaldes pārņēma pirms trim gadiem. Šobrīd aizrit trešā apkures sezona. Maiņās, ik pa divpadsmit stundām, strādā četri kurinātāji, kas nodrošina siltumu sešām daudzdzīvokļu dzīvojamajām ēkām, vienai privātmājai, medpunktam un bibliotēkai, kas pie siltumtrases pievienota tikai pērn. Katlumājā darbojas komforta tipa apkures katls, kas tiek kurināts ar malku. Ir iespējama attālināta katla darbības izsekošana. Proti, no uzņēmuma centra Kuldīgā, ar interneta starpniecību, var redzēt katru stundu, kā tiek uzturēts temperatūras režīms un, kā siltumenerģija tiek nogādāta līdz ēkām. Tāpat katlumāja ir aprīkota ar ģeneratoru, lai strāvas pārrāvuma gadījumā netiktu apturēta apkure.

Katlumāja “Ozolos” silda vienu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju, kurā no 33 dzīvokļiem apdzīvoti ir 18, kā arī šajā ēkā atrodas bibliotēka, medpunkts un strādā sociālais darbinieks.

Atbildīgais par šīm katlumājām ir SIA “Kuldīgas siltumtīkli” objektu apsaimniekošanas ekspluatācijas daļas vadītājs Jānis Zalāns.

Attēlā: SIA “Kuldīgas siltumtīkli” objektu apsaimniekošanas ekspluatācijas daļas vadītājs Jānis Zalāns, Rendas pagasta katlumājas kurinātāji – Mārtiņš Freimanis, Jānis Bierands, Jana Heidena un Dace Heidena, un SIA “Kuldīgas siltumtīkli” inženieris, atbildīgais par ugunsdrošību uzņēmumā Juris Hofmanis.

Attēlā: SIA “Kuldīgas siltumtīkli” inženieris, atbildīgais par ugunsdrošību uzņēmumā Juris Hofmanis, “Ozolu” katlumājas kurinātāji – Sanda Leimante, Svetlana Grīniņa, Olga Jansone, Ingrīda Groskaufmane un SIA “Kuldīgas siltumtīkli” objektu apsaimniekošanas ekspluatācijas daļas vadītājs Jānis Zalāns.

ANITAS ZVINGULES teksts, foto, video