Par Priedaines katlumājas būvniecību

04/04/2017

Kuldīgas novada pašvaldība sniegs galvojumu SIA “Kuldīgas siltumtīkli” aizņēmumam, kas tiks ņemts Priedaines katlumājas būvniecībai, tā 30. marta Domes sēdē lēma Kuldīgas novada Domes deputāti. 

Tāpat deputāti nolēma ieguldīt zemes gabalu ”Siltums” Priedainē, Kurmāles pagastā SIA ”Kuldīgas siltumtīkli” pamatkapitālā.

SIA “Kuldīgas siltumtīkli” valdes priekšsēdētājs Artis Roberts skaidro, ka līdz šim siltumapgādes pakalpojumus Kurmāles pagasta Priedaines ciemā nodrošināja SIA “Centrs”. Tā kā uzņēmums ir atteicies turpināt sniegt šo pakalpojumu Priedaines iedzīvotājiem, Dome ir pilnvarojusi SIA “Kuldīgas siltumtīkli” no 2017./2018. gada apkures sezonas sniegt siltumapgādes pakalpojumus šajā ciemā.

Lai to varētu izdarīt, Priedainē nepieciešams būvēt jaunu katlumāju. Ir atrasta piemērotākā vieta. Zemes gabals uz kura tā atradīsies, saskaņā ar Domes lemto, tiek ieguldīts SIA “Kuldīgas siltumtīkli” pamatkapitālā, lai uzņēmums varētu veikt nepieciešamās darbības, kas saistītas ar jaunās katlumājas būvniecību.

A.Roberts informēja deputātus, ka cer projektu īstenot līdz šā gada rudenim. Jau ir veikta topogrāfiskā uzmērīšana, ģeoloģiskā izpēte un norisinās jaunās katlumājas projektēšana.

Lai projektu varētu īstenot, SIA “Kuldīgas siltumtīkli” plāno ņemt aizņēmumu uz 20 gadiem. Aizņēmuma summa tiks precizēta pēc tam, kad būs pabeigta katlumājas projektēšana.

100% SIA “Kuldīgas siltumtīkli” kapitāldaļu pieder Kuldīgas novada pašvaldībai.

Attēlā - Priedaines katlumājas vizualizācija.