Sāk būvēt Priedaines jauno katlumāju

01/08/2017

“Šonedēļ sākta Priedaines jaunās katlumājas būvniecība. Ir nožogota teritorija un tiek norakta melnzeme, lai sagatavotu vietu ēkas pamatiem,” informē SIA “Kuldīgas siltumtīkli” valdes priekšsēdētājs Artis Roberts.

SIA “Kurzemes Jumti” būvēs katlumājas pamatus, sienas un jumtu, SIA “Kuldīgas komunālie pakalpojumi” – pievedceļus, SIA “Kuldīgas siltumtīkli” – siltumtrases un ūdensvada pievadus, kanalizācijas aku, bet SIA “KCE” – elektropieslēguma pievadus, iekšējos elektrotīklus, ugunsdrošības signalizāciju un zibensaizsardzību. Savukārt apkures iekārtas piegādās uzņēmums “AGB Serviss”.

Kopējās projekta izmaksas ir ap 500 tūkstošiem eiro. Lai katlumāju uzbūvētu, Valsts kasē uz 20 gadiem ņemts aizdevums.

Autoruzraudzību nodrošina SIA “3D Birojs”, bet būvuzraudzību – SIA “BaltLine Globe”.

Būvdarbi jāpabeidz līdz 2017. gada 31. oktobrim.

Ja laika apstākļu dēļ apkures sezonu nāksies sākt agrāk, tad siltumapgādes nodrošināšanai tiks izmantota pagaidu apkures ierīce – dīzeļdegvielas katls, kas nākotnē šajā katlumājā kalpos arī kā rezerves risinājums apkures nodrošināšanai.

Atgādinām, ka šobrīd apkures pakalpojumu Priedaines ciemā nodrošina SIA "Centrs", kurš vērsies pašvaldībā ar lūgumu turpmāk Kuldīgas novada pašvaldībai nodrošināt pakalpojuma sniegšanu, jo uzņēmēja rīcībā esošā infrastruktūra ir nolietojusies un tās atjaunošanai nav pietiekamu resursu.

Kuldīgas novada pašvaldība uzdevusi apkures pakalpojumu turpmāk nodrošināt SIA "Kuldīgas siltumtīkli". Tāpēc SIA "Kuldīgas siltumtīkli" plāno uzbūvēt jaunu 1,5 MW ar šķeldu kurināmu katlumāju.

Jaunā Priedaines katlumāja atradīsies teritorijā aiz veikala, starp privātmājām un daudzdzīvokļu dzīvojamajām mājām – “Atmodas”, “Virši”, “Ābeļkalni”. Teritorijai dots nosaukums “Siltums”.

Attēlā: “Būvlaukuma sagatavošanas darbus veic SIA “Kuldīgas siltumtīkli” darbinieki Elmārs Paipals, Aivars Plāte, Jānis Pelēkais un Jānis Jansons”.

ANITAS ZVINGULES teksts un foto