Uz 2017. gadu atskatās ar labi padarīta darba sajūtu

29/12/2017

“Ikviens no SIA “Kuldīgas siltumtīkli” darbiniekiem ir pelnījis pateicības vārdus. Paldies, ka strādājat, izsakāt savu viedokli un visi kopā mēs pieņemam pareizos lēmumus. Mums ir svarīgi, lai iedzīvotājiem tiktu sniegts labākais pakalpojums,” tā gadumijas svētku pasākumā darbiniekiem teica SIA “Kuldīgas siltumtīkli” valdes priekšsēdētājs Artis Roberts. 

2017. gads – straujš un ražīgs

Atskatoties uz 2017. gadu, A.Roberts pauda, ka šis gads ir bijis straujš un gana ražīgs, lai tagad uz to varam atskatīties ar labi padarīta darba sajūtu. Mēs visi esam labi pastrādājuši. “Esam šo gadu nodzīvojuši godam un paveikuši daudz lielu darbu – uzbūvējuši Priedaines katlumāju, vairākas jaunas siltumtrases. Šajā gadā atzīmējām arī piecu gadu jubileju koģenerācijas elektrostacijai. Mēs bijām vieni no pirmajiem, kas uzbūvēja šādu katlumāju. Savukārt “Kuldīgas siltumtīkliem” šogad apritēja 40.”

2017. gads paliks atmiņā kā ļoti lietains gads. “Biežās lietavas summējušās ar to, ka mežsaimniecībā visā Latvijā izsludināta nevis ārkārtas, bet gan katastrofas situācija. Šādu trauksmi no šķeldas piegādātājiem saņēmām jau no oktobra. Neskatoties uz to, uz šo brīdi mums šķūņi ir pilni un šķelda ir, ceram, ka viss būs kārtībā. Ja šķeldas cena sezonas sākumā bija astoņi, deviņi eiro par kubikmetru, tad tagad jau tā ir no deviņiem līdz divpadsmit eiro par kubikmetru.  Prognozes liecina, ka cena varētu vēl kāpt. Ja iepriekšējos gados bija šķeldas pārbagātība un varējām izvēlēties, kādas kvalitātes kurināmo materiālu iegādāties, tad tagad pērkam dažādas kvalitātes šķeldu. Sliktākas kvalitātes šķeldai pelnu saturs ir lielāks, bet cena ir pieņemamāka.”

Paldies par paveikto!

A.Roberts uzņēmuma vārdā teica darbiniekiem paldies par doto ieguldījumu, jo katrs ir pielicis savu roku, domu, artavu, lai viss izdotos. Vairākiem darbiniekiem tika teikts īpašs paldies par paveikto.

Remontatslēdznieks Aivars Plāte saņēma pateicību par nesavtīgu un pašaizliedzīgu darbu, par ieguldījumu Priedaines katlumājas būvniecībā. “Vienmēr, vai ir nakts vai diena, vai rīts, vai vakars, vai saule spīd, vai lietus līst, Aivars ir klāt. Pats domā, risina un problēmas novērš. Aivars ir paraugs, kuram mums visiem līdzināties.”

Sabiedrisko attiecību speciāliste Anita Zvingule saņēma pateicību par ieguldījumu “Kuldīgas siltumtīklu” tēla veidošanā. “Pagājušajā gadā Anita pārņēma mūsu mājaslapas veidošanu. Šodien redzam, ka ir ļoti liela nozīme uzņēmuma tēlam sabiedrībā. Daudzus gadus mēģinājām paši saviem spēkiem šo darbu veikt, bet no savas pieredzes varu teikt, ka nekad tik labi nav sanācis. Liekas, ka viss ir ļoti vienkārši, bet tas ir ļoti grūts un atbildīgs darbs. Prieks, ka saņemam atgriezenisko saiti no klientiem, jo viņi tādā veidā operatīvi un nepastarpināti saņem “Kuldīgas siltumtīklu” aktuālo informāciju.”

Automatizētā kurināmā padeves operatoram Andrim Vītolam pateicība par ieguldījumu ikdienas darba organizēšanā. “Andrim ir īsta saimnieka domāšana. Viņš par visu iepriekš pārliecinās, ļoti pedantiski attiecas pret to, kādai jābūt šķeldai, pavadzīmēm. Tieši tāpat viņš attiecas pret citiem viņam uzticētajiem pienākumiem. Paldies Andrim, par sniegto palīdzību jauno darbinieku apmācībā. Andrim jauns darbinieks nav konkurents, bet gan lielisks kolēģis, uz kuru paļauties un kopā strādāt.”

Būvdarbu vadītāja palīgam Ervīnam Šteinbergam tika teikta pateicība par ieguldījumu Priedaines katlumājas būvniecībā. Priedaines katlumāja tika uzbūvēta četros mēnešos, un šajā lietainajā laikā tas bija liels izaicinājums. Viss ir godam paveikts, un Priedaines iedzīvotājiem tagad ir jauna katlumāja, kas nodrošina centralizēto siltumapgādi.

Tehniskajam direktoram Jānim Keišam šoreiz tika teikta pateicība par ieguldījumu Priedaines katlumājas būvniecībā. “Jānis ir ļoti vērtīgs kolēģis, kad viņš nav darbā, ir sajūta kā “bez rokām”. Liels darbs tika ieguldīts vēl pirms Priedaines katlumājas būvniecības. Tas attiecas gan uz tehnisko specifikāciju, gan iekārtām. Aisberga neredzamā daļa ir tas darbs, kas tika paveikts pirms tam. Ikdienā tieši Jānis ir tas, kas visiem sarežģījumiem atrod risinājumu. Viņa darbs ir neatsverams.”

Izaicinājumi 2018. gadā

Iezīmējot 2018. gadu, A.Roberts sacīja, ka nākamgad liels izaicinājums būs pagastu katlumāju sakārtošana un modernizācija. Pirmos lielos darbus plānots veikt Padures katlumājā. Savukārt Priedainē nepieciešams izbūvēt jaunas siltumtrases.