Rendas pagasta bibliotēkā – silti un mājīgi

08/02/2017

Kuldīgas novada Rendas pagasta bibliotēkai šī ir pirmā apkures sezona, kad tiek baudītas "Kuldīgas siltumtīklu" nodrošinātās centrālās apkures priekšrocības.

“Šajā apkures sezonā bibliotēkā ir daudz siltāks nekā iepriekšējos gados, kad kurinājām krāsnis un, pēc remonta 2008. gadā, lokālo apkures katlu. Tas saistīts ar to, ka, pievienojot bibliotēkas ēku centrālajai Rendas pagasta katlumājai, siltums tiek padots vienmērīgi katru dienu. Agrāk jau sestdienās, svētdienās nekurinājām. Turklāt ēka ir gana liela, tai ir divi stāvi,” stāsta Rendas bibliotēkas vadītāja Inese Šarkovska.

Rendas pagasta bibliotēka ir iedzīvotāju iemīļota vieta, kur izlasīt jaunākos žurnālus un grāmatas, ieiet internetā vai paņemt kādu disku un noskatīties labu filmu no latviešu filmu izlases. I.Šarkovska teic, ka iedzīvotājiem tiek piedāvāti vairāk nekā 40 dažādi žurnāli, un interese par tiem ir ļoti liela.

Bibliotēku apmeklē gan bērni un pensionāri, gan strādājošie. Pērn bibliotēkā reģistrēti 362 lasītāji, kas ir 41% jeb gandrīz puse no visa pagasta iedzīvotāju skaita. Centrālās statistikas pārvaldes dati liecina, ka 2016. gadā Rendas pagastā pastāvīgo iedzīvotāju skaists bija 875.  

Jāpiebilst, ka SIA “Kuldīgas siltumtīkli” Rendas pagasta katlumāju no pagasta pārvaldes pārņēma pirms trim gadiem. Šī katlumāja nodrošina siltumu sešām daudzdzīvokļu dzīvojamajām ēkām, vienai privātmājai, medpunktam un bibliotēkai.

ANITAS ZVINGULES teksts un foto