Ierīko modernus siltuma skaitītājus

15/02/2017

SIA “Kuldīgas siltumtīkli” darbinieki regulāri veic siltuma skaitītāju pārbaudi un, ja nepieciešams, nomaiņu pret jaunākiem un modernākiem skaitītājiem, kuru rādījumi ir daudz precīzāki, un tos var nolasīt attālināti.

SIA “Kuldīgas siltumtīkli” remontdarbu struktūrvienības vadītājs Aleksandrs Zabarins pastāstīja, ka šonedēļ mainīti siltuma skaitītāji daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās Piltenes ielā 26 un Piltenes ielā 28, Kuldīgā. Šo ēku apsaimniekotājs ir SIA “Kuldīgas komunālie pakalpojumi”. Šajos namos siltummezgli izbūvēti 1996. gadā.

“Jaunie siltuma skaitītāji nodrošina to, ka skaitītāju rādījumus var nolasīt birojā, proti, nav vairs jāapmeklē katrs objekts klātienē un jānoraksta skaitītāji. Turklāt datorizētā sistēma veido automātisku uzskaiti, kas būtiski atvieglo darbu. Jaunie skaitītāji ir daudz precīzāki un, dažiem izdomas bagātiem cilvēkiem, tos apmānīt ir daudz grūtāk,” stāsta A.Zabarins.

Siltuma skaitītāju verificēšana tiek veikta reizi divos gados sertificētās laboratorijās.

Attēlos: SIA “Kuldīgas siltumtīkli” remontatslēdznieks Vladimirs Alhimovičs un metinātājs Aleksandrs Gerasimovičs veic siltuma skaitītāju nomaiņu daudzdzīvokļu dzīvojamajās mājās Piltenes ielā 26 un 28, Kuldīgā.

ANITAS ZVINGULES teksts un foto