Dota iespēja saņemt pilsētas centralizēto siltumu

03/01/2017

SIA “Kuldīgas siltumtīkli” speciālisti veikuši siltumtrases projektēšanu un būvniecību iekškvartālam, posmā no Dzirnavu ielas 6 līdz Liepājas ielai 8. 

Jaunās inženierbūves kopējais garums ir 130 metri, no tā 38 metri ir atzari. Izbūvējot jaunu siltumtrasi, nodrošināta pakalpojuma pieejamība vairākās adresēs – Raiņa 5, kur atrodas divas ēkas, Liepājas 8, kur ietilpst trīs ēkas, Liepājas 10 un Dzirnavu 6.

SIA “Kuldīgas siltumtīkli” valdes priekšsēdētājs Artis Roberts informē, ka trases izbūves projekts norisinājās divās kārtās – līdz SEB bankai un tālāk caur iekšpagalmu līdz tā sauktajai Staburadzes ēkai Liepājas ielā. Tā kā trase vijas caur vairākiem īpašumiem, tad iepriekš veikta aptauja, kuri iedzīvotāji būtu gatavi pievienoties centralizētajai siltumapgādei. Daudzi atbildēja piekrītoši. Tiem iedzīvotājiem, kuri vēl nav izšķīrušies par šādu soli, nākotnē ir radīta iespēja saņemt pilsētas siltumu. Trase ir iebūvēta, mājās atzari salikti, kas vēlas, var pieslēgties.

Ēku Liepājas ielā 8 apsaimniekotājs ir SIA “Kuldīgas komunālie pakalpojumi”. Lai ēkas pievienotu pilsētas centralizētajai siltumapgādei, uzsākta iekšējo tīklu projektēšana. Raiņa ielā 5 tiek veikta ēku atjaunošana un to īpašnieks arī gatavojas saņemt centralizēto siltumu. Arī Dzirnavu ielas 6 iedzīvotāji vēlas mainīt apkures sistēmu. SIA “Kuldīgas siltumtīkli” aprīlī saņēma iesniegumu no Dzirnavu ielas 6 iedzīvotājiem ar lūgumu izskatīt iespēju pieslēgt pie centralizētās siltumapgādes sistēmas šo nekustamo īpašumu, jo šobrīd namā ir krāšņu apkure, no kuras nolemts atteikties, dodot priekšroku pilsētas siltumapgādei.

Siltumnesējs – karstais ūdens. Siltuma avots – katlu mājas Lapegļu ielā 8 un Stacijas ielā 6.

Trases izmaksas ir 29 390,93 eiro. To par saviem līdzekļiem izbūvējusi SIA “Kuldīgas siltumtīkli”.

ANITAS ZVINGULES teksts un foto