Tiek plānoti jauni pieslēgumi centralizētajai siltumapgādei

07/07/2017

Šovasar uzsākti jauni projekti, kas paredz vairāku ēku pilsētā pievienošanu centralizētajai siltumapgādei, kuru nodrošina SIA “Kuldīgas siltumtīkli”.

Par iespēju pieslēgties centralizētai Kuldīgas pilsētas siltumapgādes sistēmai ir lēmusi Smilšu ielas 1 dzīvokļu īpašnieku kopība. Iedzīvotāji vēlas, lai tas notiktu līdz 2017. gada apkures sezonas sākumam.

Šāds lēmums pieņemts, jo apsekojot skursteņu un apkures ierīču stāvokli, konstatēts, ka tie ir sliktā stāvoklī un vajadzīgi lieli ieguldījumi to sakārtošanai. Šobrīd ēkā ir malkas apkure, katrs dzīvoklis tiek apkurināts atsevišķi.

Pievienojoties pilsētas centralizētajai siltumapgādei, nevajadzēs vairs katram gādāt malku, kā arī katrs pats savā dzīvoklī varēs regulēt temperatūru, ko nodrošinās individuālie temperatūras regulatori. Tā kā katrā dzīvoklī būs savs siltumskaitītājs, tad katrs īpašnieks pats lems, cik silti būs viņa mājoklī un kāds rēķins būs jāmaksā par saņemto siltumu.

Siltummezgla izbūve tiks segta no dzīvojamās mājas apsaimniekošanas uzkrājumā esošajiem līdzekļiem, savukārt individuālo siltumapgādes sistēmas izbūvi dzīvokļos, dzīvokļu īpašnieki izbūvēs par saviem privātajiem finanšu līdzekļiem.

Ēka Smilšu ielā 1 ir celta 1978. gadā, divu stāvu namā ir 11 dzīvokļi, mājas apsaimniekotājs ir SIA “Kuldīgas komunālie pakalpojumi”.

Centralizētajai siltumapgādei plāno pievienot arī ēku Kalna ielā 10 un Liepājas ielā 14, kas ir SIA “Kuldīgas komunālie pakalpojumi” apsaimniekošanā esošās mājas.

Šogad centralizētajai siltumapgādei pievienosies arī privātmāja Leona Paegles ielā 13. Tiks demontēta vecā ēkā un, būvējot jaunās ēkas pamatus, līdz ēkai tiks izbūvēta 3 metrus gara siltumtrase. Siltumtrases izbūvi plānots veikt jūlija beigās.

Attēlā ēka Smilšu ielā 1, Kuldīgā.

ANITA ZVINGULE