Pārbauda pieslēguma vietu un modelē trokšņu līmeni

16/06/2017

Pirms Priedaines jaunās katlumājas būvniecības uzsākšanas, veikta siltumtrases pieslēguma vietas tehniskā stāvokļa izpēte un modelēts trokšņu līmenis.

SIA “Kuldīgas siltumtīkli” valdes priekšsēdētājs Artis Roberts pastāstīja, ka, atsedzot pieslēguma vietu, izrādījies, ka cauruļu diametrs ir mazāks, nekā domāts. Pagaidām tas ir pietiekams, bet uz robežas. Jauno katlumāju pieslēgs pie esošās ievada vietas, bet paralēli tiks gatavots projekts, lai izbūvētu pieslēguma vietu ar lielāku diametru.

Pirms jaunās katlumājas būvniecības uzsākšanas jāveic arī trokšņu modelēšana. Tam jāatbilst visām normām. Pēc attiecīgā trokšņu līmeņa, jāparedz, cik biezas būvēt katlumājas sienas.

Savukārt arhitekti šobrīd strādā pie galīgā ēkas vizuālā risinājuma.

Atgādinām, ka līdz šim apkuri Priedaines ciemā nodrošināja SIA "Centrs", kurš vērsās Kuldīgas novada pašvaldībā ar lūgumu, turpmāk pašvaldībai nodrošināt pakalpojuma sniegšanu, jo uzņēmēja rīcībā esošā infrastruktūra ir nolietojusies un tās atjaunošanai nav pietiekamu resursu.

Kuldīgas novada pašvaldība uzdevusi apkures pakalpojumu turpmāk nodrošināt SIA "Kuldīgas siltumtīkli". Tāpēc SIA "Kuldīgas siltumtīkli" plāno uzbūvēt jaunu 1,5 MW ar šķeldu kurināmu katlumāju.

Būvniecības darbus plānots uzsākt līdz šā gada 15. jūlijam un pabeigt līdz apkures sezonas sākšanai.

Plānotās izmaksas ir ap 500 000 eiro, kas tiks segtas no aizņēmuma Valsts kasē. Aizņēmums ņemts uz 20 gadiem.

ANITA ZVINGULE