Kuldīgas novada šķeldas ražotājiem pateicas par ilglaicīgu sadarbību

29/05/2017

SIA “Kuldīgas siltumtīkli” valdes priekšsēdētājs Artis Roberts piektdien, 26. maijā, tikās ar Kuldīgas novada šķeldas ražotājiem un piegādātājiem, kuri uzņēmumam ir ilglaicīgi sadarbības partneri.

Tikšanās tika rīkota, lai pateiktos par sadarbību, pastāstītu par “Kuldīgas siltumtīklu” tālākejas plāniem un nepieciešamo šķeldas apjomu apkures sezonā, kā arī, lai pārrunātu aktualitātes šķeldas ražošanas nozarē un klātienē uzklausītu vietējos ražotājus.

Uz tikšanos bija aicināti vairāki sadarbības partneri: SIA “Ekomežs”, SIA “Vēvers”, SIA “Mežmaļi”, SIA “Palleteries”, SIA “Energoparks”, z/s “Jaunkalni”, z/s “Ezergaļi”, z/s “Pūces”, z/s “Burtnieki”, SIA “Bērzi Plus”, SIA “JV Mežs”, z/s “Olarāji”, Normunds Duburs, SIA “Rajaks”, SIA “Mars” un SIA “AJG plus”.

“Mūsu darbā svarīgi ir atrast līdzsvaru starp vietējo uzņēmēju atbalstu un to, kas ir izdevīgi mūsu patērētājiem. Augsti novērtējam uzticīgus partnerus, kas šķeldu piedāvā labā kvalitātē, ievērojot līguma nosacījumus. Savukārt “Kuldīgas siltumtīkli” vairāku gadu garumā sevi ir pierādījis kā drošu un uzticamu partneri,” teica A.Roberts.

Viņš klātesošajiem arī pastāstīja, ka “Kuldīgas siltumtīklu” darbu atzinīgi novērtējis gan Valsts vides dienests, gan Valsts ieņēmumu dienests, piešķirot “Zaļās izcilības balvu 2016” par vides aizsardzības normatīvo aktu prasību ievērošanu un pašiniciatīvu kaitīgās ietekmes uz vidi samazināšanā, kā arī, uzteicot par godprātīgi veidotu un attīstītu uzņēmējdarbību, ievērojot visas tiesību aktu nianses, un līdz 2018. gada 1. aprīlim atbrīvojot no VID veiktajiem nodokļu kontroles pasākumiem.

Kuldīgas novada šķeldas ražotāji uzteica “Kuldīgas siltumtīklu” pieeju, dodot iespēju ikvienam – gan maziem, gan lieliem ražotājiem – piegādāt kurināmo materiālu uzņēmumam, neizmantojot starpniekfirmu pakalpojumus.

Prognozes liecina, ka nākotnē šķeldas cena pieaugs, jo kopš 2013. gada tās cena ir kritusies. Uzņēmēji norādīja, ka zemāk vairs nav kur cenai krist, tad tā vairs nav ekonomiski pamatota. Klātesošie uzsvēra, ka, lai nosegtu izmaksas, šķeldas cenai jābūt lielākai.

Kurināmā materiāla iegāde veido 40% no kopējām “Kuldīgas siltumtīklu” izmaksām.

“Kuldīgas siltumtīkliem” apkures sezonas laikā katlumāju darbības nodrošināšanai nepieciešami ap 50 tūkstošiem kubu šķeldas. Uzbūvējot jauno katlumāju Kurmāles pagasta Priedainē, šķeldas apjoms augs vēl par 3 tūkstošiem kubu.

Šobrīd SIA "Kuldīgas siltumtīkli" izsludinājusi cenu aptauju par šķeldas piegādēm jaunajai  2017./2018. apkures sezonai.

Cenu aptauja tiek  organizēta divās kārtās. Pirmajā kārtā visi esošie piegādātāji, kas iepriekšējā apkures sezonā piegādāja šķeldu vairāk par 1500 berkubiem, potenciālie jaunie piegādātāji, kas līdz šim nav piegādājuši, bet ir izrādījuši interesi to darīt, iesniedz cenu piedāvājumus nākamajai apkures sezonai.

Savukārt otrajā kārtā SIA „Kuldīgas siltumtīkli” valde izskata visus iesniegtos piedāvājumus, ņem vērā zemākās piedāvājumu cenas, esošo līdzšinējo sadarbību, izvērtē sadarbības iespējas ar jauniem piegādātājiem un sagatavo līgumu slēgšanas piedāvājumu katram piegādātājam. Ja piegādātājs piekrīt nosacījumiem, tad tiek slēgts līgums.

ANITA ZVINGULE