Paliekot siltākam laikam, daudzdzīvokļu ēkās sāk pārtraukt apkures sezonu

03/05/2017

Šodien, 3. maijā, vairākām daudzdzīvokļu ēkām Kuldīgā – Ķelšu ielā 2, Virkas ielā 22, Gaismas ielā 7 un Mucenieku ielā 35B – tiks atslēgta apkure. Tā lēmuši šo māju iedzīvotāji.

Par apkures atslēgšanu izlemj dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieki, par to paziņojot mājas vecākajam, kurš savukārt šo informāciju tālāk nodod ēkas apsaimniekotājam, šajā gadījumā SIA “Kuldīgas komunālie pakalpojumi” (KKP).

Ja KKP nav saņēmuši māju vecākā paziņojumu, tad tiek pieņemts lēmums par apkures atslēgšanu tad, kad diennakts vidējā gaisa temperatūra trīs dienas ir +8 grādi.

No visām KKP apsaimniekotajām mājām, centrālapkure ir 40 ēkām Kuldīgā un 19 ēkām pagastos.

SIA “Kuldīgas siltumtīkli” apkuri daudzdzīvokļu dzīvojamajām mājām atslēdz, saņemot informāciju no ēku apsaimniekotājiem.

Jāpiebilst, ka laika prognoze pagaidām gan nav vēl ļoti iepriecinoša. Jaunākās laika ziņas liecina, ka svētdien, 7. maijā, Latvijā atsāks ieplūst aukstums no Arktikas, gaisa temperatūra vismaz vairākas diennaktis būs gadalaikam neatbilstoši zema.

Dzestrākajās naktīs nākamnedēļ gaisa temperatūra valsts lielākajā daļā pazemināsies līdz -1..-6 grādiem, līdz ar to gaidāmi aukstuma rekordi. Maksimālā gaisa temperatūra dažās dienās nav gaidāma augstāka par +6..+10 grādiem.

Atbilstoši pašreizējai "Global Forecast System" prognozei nokrišņu kopumā būs maz, tomēr daži gubu mākoņi vietām var atnest īslaicīgu intensīvu krusu un sniegu, zemi uz brīdi padarot baltu. Sagaidāms, ka visaukstākais laiks būs 9.-12. maijā.

Zemākā gaisa temperatūra, kas Latvijā reģistrēta šajos datumos, ir aptuveni -5 grādi, bet 1996. un 2013. gadā gaisa temperatūra šajā laikā jau pakāpās līdz +30 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

ANITA ZVINGULE