Būvē pievedceļus jaunajai katlumājai

30/10/2017

Aktīvi norit darbs pie Priedaines jaunās katlumājas celtniecības – šonedēļ katlumājai pieslēgta elektrība, tiek veidoti pievedceļi un turpināti citi iesāktie būvdarbi.

Pēc trīs mēnešu spraiga darba ritma, kuru šoruden īpaši apgrūtinājis lietainais laiks, katlumājas būvniecība tuvojas noslēgumam. Vēl jāuzbūvē jumts šķeldas novietnes daļai, jāieliek logi un vārti katlumājas ēkai, jāpabeidz pievedceļu būvniecība un jāveic apkures iekārtu tehnoloģisko mezglu savienošana, lai varētu padot siltumu Priedaines ciema iedzīvotājiem no jaunās katlumājas.

Tiks izbūvēti divi pievedceļi. Viens kalpos pelnu konteineru pievešanai un iztukšošanai, bet otrs – šķeldas piegādei. Kopumā jāizbūvē aptuveni 100 metru grants seguma ceļa. Pievedceļus būvē SIA “Kuldīgas komunālie pakalpojumi”.

Kamēr norit jaunās katlumājas būvniecība, iedzīvotājiem siltums tiek padots no pagaidu dīzeļdegvielas katliem, kas nākotnē šajā katlumājā kalpos kā rezerves apkures risinājums. Šāds drošības risinājums ieviests, lai iedzīvotāji, neparedzētu tehnisku problēmu dēļ, turpinātu saņemt siltumu.

Iedzīvotājiem maksa par siltumenerģiju tiek aprēķināta pēc Kuldīgas novadā vienotā tarifa – 49,80 eiro par 1 MWh plus PVN (iedzīvotājiem 12%, juridiskām personām 21%).

Jau vēstījām, ka katlumāju būvē SIA “Kurzemes Jumti”, siltumtrases un ūdensvada pievadus, un kanalizācijas aku – SIA “Kuldīgas siltumtīkli”, bet elektropieslēguma pievadus, iekšējos elektrotīklus, ugunsdrošības signalizāciju un zibensaizsardzību – SIA “KCE”. Apkures iekārtas piegādājis uzņēmums “AGB Serviss”. Autoruzraudzību nodrošina SIA “3D Birojs”, būvuzraudzību – SIA “BaltLineGlobe”. Projekta autors – SIA “3D Birojs”.

ANITAS ZVINGULES teksts un foto