Noslēgumam tuvojas apkures sezona

10/04/2018

Iestājoties pavasarim un laikam kļūstot siltākam, tuvojas apkures sezonas noslēgums. Aicinām klientus nesteigties ar apkures pārtraukšanu, jo vēl tiek solīts arī vēss laiks.

Pavasarī var pilnībā izmantot automatizēto siltummezglu priekšrocības – apkure ieslēdzas un izslēdzas, vadoties pēc āra gaisa temperatūras. Tas samazina siltumenerģijas patēriņu, saglabājot mājā komfortablu temperatūru.

Siltās un saulainās pavasara dienās, kad māja ir uzsilusi un nevajag kurināt, arī mājas vecākais var aizgriezt ievada ventiļus, pārtraucot siltuma piegādi. Savukārt vakarā tie atkal jāatgriež, lai mājās ieplūstu siltums.

Kuldīgas novada pagastos siltajās dienās pa dienu nekurinās, bet naktīs siltums tiks palaists. Ja pārtrauktās kurināšanas dēļ tomēr ir pa aukstu, zvaniet mums pa tālruni 63323721 vai rakstiet e-pastu: siltums@kuldiga.lv.

Atgādinām, ka Kuldīgas pilsētā par apkures atslēgšanu lemj paši dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieki. Mājas vecākais šo informāciju nodod ēkas apsaimniekotājam, kurš informē SIA “Kuldīgas siltumtīkli” par apkures pārtraukšanu.

Siltumenerģijas patēriņš

SIA “Kuldīgas siltumtīkli” aicina klientus apmeklēt mūsu mājaslapas sadaļu “Klientiem”, “Siltumenerģijas patēriņš 2017/2018”, kur regulāri tiek apkopota informācija par katras mājas kopējo siltumenerģijas patēriņu.

Avansa maksājumi

Iedzīvotāji par siltumenerģijas pakalpojumiem var veikt arī avansa maksājumus vasaras mēnešos, lai mazinātu maksājumu apmēru apkures sezonas laikā. Proti, vasaras mēnešos, kad par apkuri nav jāmaksā, klients veic iemaksu pēc saviem ieskatiem, veidojot naudas līdzekļu uzkrājumu. Sākoties jaunajai apkures sezonai, klientiem, kuri būs veikuši avansa iemaksas, ikmēneša maksājums par siltumenerģiju nebūs jāveic vai būs jāpiemaksā iztrūkstošā starpība no aprēķinātās maksājuma summas.

Jāpiebilst, ka 2018./2019. gada apkures sezonā maksājumiem par siltumenerģiju vairs netiks piemērota atlaide, kā tas bija iepriekš, kad vasarā klients veica visus avansa maksājumus un tam nebija parādu. Šādu kārtību nosaka LR normatīvie akti.

ANITA ZVINGULE