Siltumtrases izbūvi pārceļ uz nākamo gadu

07/08/2018

Lai kompleksi risinātu gan jaunu ūdens un kanalizācijas tīklu, gan jaunas siltumtrases izbūvi 1905. gada ielā, Ventspils ielā un Alunāna ielā, šogad plānoto siltumtrases izbūvi šajā teritorijā nolemts atlikt uz nākamo gadu.

SIA “Kuldīgas siltumtīkli” valdes priekšsēdētājs Artis Roberts skaidro, ka Kuldīgas novada pašvaldībai kopā ar pašvaldības kapitālsabiedrībām izvērtējot apakšzemes komunikāciju un ielu segumu stāvokli, un plānoto siltumtrases izbūvi, nolemts atlikt siltumtrases izbūvi uz nākamo gadu, lai pie vienas reizes varētu sakārtot ūdensvada un kanalizācijas sistēmu, izbūvēt jaunu siltumtrasi un sakārtot ielu segumu.

SIA “Kuldīgas siltumtīkli” projektu vadītājs Ervīns Šteinbergs pastāstīja, ka, izbūvējot jaunu siltumtrasi, būs iespējams ar centralizētās siltumapgādes pakalpojumu nodrošināt vairākas adreses. 1905. gada ielā plānots izbūvēt pieslēgumu šādām adresēm: ēkai numur 12, 14, 17, 19 un 21. Pie īpašuma Ventspils ielā 2 tiks atstāts atzars, lai nākotnē, vajadzības gadījumā, varētu plānot siltumapgādei pievienot arī iekškvartālu starp Pētera, 1905. gada un Ventspils ielu. Jaunā trase šķērsos Ventspils ielu, siltumu nodrošinot arī ēkām Ventspils ielā 15A, Ventspils ielā 2 un 17, kā arī Alunāna ielā 4.

Tā kā jaunās trases izbūve tiek atlikta uz nākamo gadu, tad ēkai Ventspils ielā 15A un Ventspils 17 siltumapgāde būs jānodrošina ar pagaidu risinājumu – dīzeļdegvielas katlu. Tas saistīts ar to, ka šo ēku saimnieki ar centralizēto siltumapgādi bija rēķinājušies jau šogad.  Savukārt ēkas 1905. gada ielā 19 saimnieki piekrita risinājumam centralizētās siltumapgādes ierīkošanu atlikt uz nākamo gadu, jo šai apkures sezonai kurināmais materiāls jau ir sagādāts. Pārējās adreses izteikušas vēlmi tuvākajā nākotnē pieslēgties pilsētas centralizētajai siltumapgādei.

Attēlā - Ēka 1905. gada ielā 19.

ANITA ZVINGULE