Atskatās uz paveikto un vēl piepildīt sapņus nākamgad

27/12/2018

Lai atskatītos uz 2018. gadā paveikto, kā arī, lai kopīgi baudītu svētkus, šodien uz mirkli vienkopus sapulcējās “Kuldīgas siltumtīklu” kolektīvs.

SIA “Kuldīgas siltumtīkli” valdes priekšsēdētājs Artis Roberts pateicās darbiniekiem par veikumu šajā gadā, par ieguldīto darbu, “liekot plecu pie pleca un galvu pie galvas”, lai uzņēmums augtu un attīstītos. “Dūšīgi un ražīgi esam pastrādājuši, sniedzot siltumapgādes pakalpojumus mūsu klientiem. Prieks, ka neapstājamies pie sasniegtā un saglabājam vēlmi attīstīt gan sniegtos pakalpojumus, gan savas prasmes,” pauda A.Roberts.

Īsumā izvērtējot šo gadu, tas bijis straujš, krāsains, kas nesis gan daudz prieka, gan arī bēdas.

Šogad vairāku darbinieku ģimenēs piedzimuši bērniņi, bet aizsaulē devies mūsu ilggadējais kolēģis Jānis Keišs, kura izcilais prāts un zināšanas ilgus gadus uzņēmumam bija neaizvietojams.

2018. gadā dārgāks kļuvis kurināmais materiāls un degviela, līdz ar to nākamgad uzņēmums būs spiests paaugstināt siltumenerģijas tarifu. Tarifs – 49,80 eiro par 1 MWh plus PVN (iedzīvotājiem 12%, juridiskām personām 21%) – nemainīgs ir kopš 2009. gada un līdz šim to tādu izdevies arī noturēt, bet pieaugošās dārdzības dēļ nāksies to pārskatīt.

Kā katru gadu arī šogad gan pilsētā, gan Kuldīgas novada pagastos izbūvētas jaunas siltumtrases, līdz ar to pieaugot arī klientu skaitam.

Turpinot pērn iesākto tradīciju, vairākiem kolēģiem tika teikts īpašs paldies par viņu ieguldījumu uzņēmuma attīstībā.

Ekskavatora vadītājs Elmārs Paipals saņēma pateicību par čaklumu un daudzu darbu veikšanu, kas neietilpst viņa tiešajos pienākumos. “Elmārs jebkurā brīdī ir gatavs izkāpt no traktora un, piemēram, ar lāpstu pielīdzināt, kur tas nepieciešams, sniedzot palīdzīgu roku kolēģiem,” uzteica uzņēmuma vadītājs.

Automatizēto katlumāju ekspluatācijas daļas vadītāja vietas izpildītājs, elektriķis Gvido Mediņš zināšanu un prasmju dēļ šogad uzsācis vadīt arī koģenerācijas staciju. Profesionālie izaicinājumi bijuši vairāki, kas prasījuši gan negulētas naktis, gan nervus, bet Gvido ar tiem ticis galā.

Biroja administratore – lietvede Ramona Reita rūpējas par kolektīva labsajūtu, sagādājot svētkus, kā arī ikdienā daudz enerģijas iegulda, strādājot ar parādniekiem. Ramonas darbs ir devis rezultātus, un uzņēmumam parādā esošo klientu skaits ir sarucis.

Automatizētā kurināmā padeves operators Gunārs Dzenis spēj pielāgoties un ātri apgūt jaunas prasmes, strādājot dažādās katlumājās, kur apkures process ir automatizēts. “Gunārs neapstājas pie tā, ko zina un nemitīgi papildina savas zināšanas,” uzsvēra A.Roberts.

Remontatslēdznieks Aleksandrs Gerasimovičs ir pieredzējis kolēģis, un īpašs pienesums uzņēmumam ir viņa spēja un prasme saskatīt detaļas, kas ļauj labāk organizēt darbu, izdomāt efektīvākus risinājumus un racionāli izmantot finanšu līdzekļus. Turklāt Aleksandram ir vēlme mācīties un paplašināt savu zināšanu apvārsni.

Savukārt remontdarbu daļas vadītājs Aleksandrs Zabarins ir iniciatīvas bagāts un nasks uz darbu. “Ir daudzas lietas, kas ikdienā šķiet pašsaprotamas, bet kāds vienmēr tās ir izdomājis un virzījis, lai īstenotu,” tā A.Roberts. Pēc A.Zabarina iniciatīvas, piemēram, liels darbs ieguldīts sakārtojot darbnīcas, kā arī kā arodbiedrības pārstāvis viņš rūpējas, lai darbinieku apstākļi uzlabotos.

“Novēlu, lai katram personīgi nākamais gads būtu interesants, nestu daudz prieka un maz bēdu un ir kāds sapnis, kas piepildās”, vēlēja uzņēmuma vadītājs.

ANITA ZVINGULE