Mucenieku 30 vēlas pilsētas siltumapgādi

15/06/2018

“Kuldīgas siltumtīkli” pēc dzīvokļu īpašnieku kooperatīvās sabiedrības “Mucenieku nams 30” valdes priekšsēdētāja Raimonda Lapuķa iesnieguma izskata tehniskās iespējas izveidot siltumtrases pieslēgumu daudzdzīvokļu dzīvojamajai mājai Mucenieku ielā 30, Kuldīgā.

SIA “Kuldīgas siltumtīkli” speciālisti, pārbaudot veco trasi, konstatējuši, ka tā aptuveni simts metru garumā ir saglabājusies labā stāvoklī. Taču, lai ēkai atjaunotu centrālo pilsētas siltumapgādi, nepieciešams izbūvēt vēl papildus siltumtrases posmu, lai varētu pieslēgties maģistrālajai siltumtrasei. Šobrīd speciālisti vērtē tālāk darāmos darbus.

Nams Mucenieku ielā 30 no pilsētas centrālās siltumapgādes uz individuālu apkuri pārgāja divtūkstošo gadu sākumā, ēku apkurinot, sākotnēji ar šķeldu, bet pēc tam ar granulām. Taču laika gaitā esošā apkures sistēma ir nolietojusies un iedzīvotāji meklē alternatīvus apkures risinājumus. Tādēļ izrādīta vēlme atjaunot pilsētas centrālapkures sniegtās priekšrocības.

Attēlā: SIA “Kuldīgas siltumtīkli” speciālisti pārbaudot vecās trases tehnisko stāvokli, atzinuši, ka tā saglabājusies labā stāvoklī, bet, lai ēka saņemtu pilsētas siltumapgādi, nepieciešams izbūvēt papildu siltumtrases posmu.

ANITAS ZVINGULES teksts
ALEKSANDRA ZABARINA foto