Pirmo reizi apkurei izmanto saulespuķu sēnalu granulas

20/03/2018

“Eksperimentālā kārtā esam izmēģinājuši kurināt ar saulespuķu sēnalu granulām, kas sevi attaisnojušas, jo siltumspēja ir līdzvērtīga kokskaidu granulām,” pauž SIA “Kuldīgas siltumtīkli valdes priekšsēdētājs Artis Roberts.

Ar lietuviešu ražotajām saulespuķu sēnalu granulām apkures katli darbināti Rumbas pagasta Mežvaldē un Rendas pagasta “Ozolos”. Tiek plānots šīs granulas izmantot arī Kuldīgā, Jelgavas ielas katlumājā.

Tā kā saulespuķu sēnalu granulas ir labs kurināmais materiāls par izdevīgu cenu, tad nolemts tās iegādāties arī turpmāk un papildus kokskaidu granulām izmantot SIA “Kuldīgas siltumtīkli” katlumājās, kur kā kurināmais materiāls tiek lietotas granulas.

Jāpiebilst, ka SIA “Kuldīgas siltumtīkli” pēc alternatīva kurināmā sāka lūkoties brīdī, kad dēļ katastrofālās situācijas mežsaimniecības nozarē, valstī sāka trūkt šķelda. Katastrofas situācija mežsaimniecībā gada nogalē radās applūdušo mežu dēļ – bija slapjš, mežus izstrādāt nevarēja, līdz ar to sāka trūkt kurināmā materiāla. Turklāt piegādātāji paaugstināja šķeldas cenu.

ANITA ZVINGULE