Kuldīgā sākusies apkures sezona

02/10/2018

Šonedēļ uzsākta SIA “Kuldīgas komunālo pakalpojumu” apsaimniekošanā esošo pilsētas māju pieslēgšana apkurei, kuru nodrošina SIA “Kuldīgas siltumtīkli”.

Līdz šim ir veikta māju apkures sistēmu uzpildīšana un nepieciešamie profilaktiskie darbi, lai bez kavēšanās varētu veikt visu “Kuldīgas komunālo pakalpojumu” pārraudzībā esošo ēku pieslēgšanu apkurei.

Vakar apkurei pieslēgtas pirmās septiņas “Kuldīgas komunālo pakalpojumu” apsaimniekošanā esošās ēkas. Šodien un nākamajās dienas darbi turpināsies, lai šonedēļ padotu siltumu visām uzņēmuma apsaimniekotajām mājām pilsētā. Pagastos esošās mājas vēl nav devušas uzdevumu pieslēgt apkuri.

No visām “Kuldīgas komunālo pakalpojumu” apsaimniekotajām mājām, centrālapkure ir 40 ēkām Kuldīgā un 19 ēkām pagastos.

SIA “Kuldīgas siltumtīkli” valdes priekšsēdētājs Artis Roberts norāda, ka sagatavošanās darbi apkures uzsākšanai šogad noritējuši raiti un tie uzsākti savlaicīgi. Tādējādi nodrošinot to, ka apkuri var pieslēgt pakāpeniski, nevis, ka pēkšņi iestājas auksts laiks un apkuri nepieciešams padot visiem klientiem uzreiz.

“Šobrīd visu māju apkures sistēmas ir uzpildītas un tās ir sagatavotas apkures sezonas uzsākšanai. SIA “Kuldīgas siltumtīkli” katlumājas ir darba kārtībā, kurināmais ir sagādāts un kurinātāji ir gatavi sākt darbu,” pauž A.Roberts.

Maldīgs ir uzskats, ka pēc iespējas vēlāk uzsākta apkures sezona nodrošinās arī mazāku siltumenerģijas patēriņu un zemākus rēķinus. Nogaidot līdz brīdim, kad gaisa temperatūra ir noslīdējusi līdz plus astoņiem, ēka ir atdzisusi pilnībā un sākusi akumulēt aukstumu. Tādos gadījumos ēkas uzsildīšanai nepieciešams ilgāks laiks un lielāks siltumenerģijas apmērs.

ANITAS ZVINGULES teksts
latviainside.com foto