Šajā gadā lielākie veicamie darbi un izmaiņas

10/01/2019

2018. gadā dārgāks kļuvis kurināmais materiāls un degviela. Būtiski pieaugušo izmaksu dēļ, šogad uzņēmumam nāksies paaugstināt siltumenerģijas tarifu, kas ir nemainīgs jau kopš 2009. gada.

Tarifu – 49,80 eiro par 1 MWh plus PVN (iedzīvotājiem 12%, juridiskām personām 21%) – līdz šim ir izdevies noturēt nemainītu, bet pieaugošās dārdzības dēļ, nāksies to šogad pārskatīt.

16. janvārī SIA “Kuldīgas siltumtīkli” valdes priekšsēdētājs Artis Roberts tiksies ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas pārstāvjiem, lai lemtu par tālāko risinājumu.

Kā katru gadu arī šogad gan pilsētā, gan Kuldīgas novada pagastos tiks izbūvētas jaunas siltumtrases, līdz ar to pieaugot arī klientu skaitam.

Plānots, ka šogad jauni siltumtrases pieslēgumi Kuldīgā tiks izbūvēti 1905. gada ielā, Jelgavas ielā, kur pavasarī sāksies vērienīgi ielas pārbūves darbi, Dzirnavu ielā, Raiņa ielā, Baznīcas ielā (trase jāizbūvē pa Kalna un Skolas ielu) un Mucenieku ielā.

Vēl citi iecerētie darbi būs atkarīgi no SIA “Kuldīgas siltumtīkli” finansiālajām iespējām, jo šobrīd vēl nav arī zināms, kādu ietekmi atstās, piemēram, obligātā iepirkuma komponenšu izmaiņas.

ANITA ZVINGULE