Zināmi šķeldas, granulu un malkas piegādātāji

23/07/2019

Noslēgušās SIA “Kuldīgas siltumtīkli” izsludinātās cenu aptaujas par šķeldas, granulu un malkas piegādi, informē SIA “Kuldīgas siltumtīkli” valdes priekšsēdētājs Artis Roberts.

Nākamajā apkures sezonā – 2019./2020. gadā – šķeldu SIA “Kuldīgas siltumtīkli” katlumājai Kurmāles pagasta Priedainē, Stacijas ielā 6 un Lapegļu ielā 8, Kuldīgā, piegādās z/s “Pūces”, SIA “Mežmaļi”, SIA “Energoparks”, SIA “Ekomežs”, SIA “Palleteries” un pilnsabiedrība “Daibi apvienība”.

Savukārt papildu līgumi par šķeldas piegādi, ar nosacījumu, ka piegādes tiks veiktas gadījumā, ja SIA “Kuldīgas siltumtīkli” šķelda konkrētajā brīdi ir nepieciešama, tiks slēgti ar SIA “Ūsi”, SIA “Rietumu enerģija” un zemniekiem, kuri Kuldīgas novadā ražo šķeldu.

Cenu aptaujā par šķeldas piegādi kopumā pieteicās 13 pretendenti.

Nepieciešamais šķeldas apjoms apkures sezonā ir 50 000 berkubi.

Izvērtējot iesniegtos četrus granulu piedāvājumus, kā arī, ņemot vērā uzņēmuma vajadzības un iespējas, līgumi par granulu piegādi tiks slēgti ar SIA “Scandbio Latvia” un SIA “Akvarius”, kas kurināmo materiālu piegādās katlumājai Pelčos un Rumbas pagasta Mežvaldē.

Savukārt granulas katlumājai Jelgavas ielā, Kuldīgā, Rendas pagasta “Ozolos” un Rendā uzņēmums iepirks no SIA “Pellet 4energia”.

Plānotais granulu iegādes daudzums no 2019. gada oktobra līdz 2020. gada aprīlim kopumā ir ap 420 tonnām.

Kurināmās malkas piegādes katlumājai Padurē un Rendā veiks SIA “Laskana-mežs” un SIA “Mežsaimnieks”, kas piedāvāja zemāko cenu. Kopumā malkas piegādei pieteicās astoņi uzņēmumi. Aptuvenais piegādes apjoms kopā pa visu periodu ir līdz 1240 kubikmetriem.

SIA “Kuldīgas siltumtīkli” izsaka pateicību uzņēmumiem par ilggadējo sadarbību un ikvienam, kas piedalījās cenu aptaujā, cerot, ka jaunā apkures sezona noritēs veiksmīgi.

ANITA ZVINGULE