Iedzīvotājs jautā par siltumtrases izbūvi Jelgavas ielā

01/11/2019

Iedzīvotājs jautā, kad būs iespēja Jelgavas ielas iedzīvotājiem pieslēgties pie pilsētas siltuma? Ielu tagad jau ber ciet un bruģē, kāpēc nevarēja dot iedzīvotājiem iespēju? Vai tad pa Jelgavas ielu nebūs siltumtrase, vai tad atkal ielu raks no jauna?

SIA "Kuldīgas siltumtīkli" atbild: "Iecere būtu īstenojama, ja šajā apkārtnē būtu daudz vairāk patērētāju, kuri vēlētos saņemt pilsētas centralizēto siltumu, jo tikai šādā gadījumā ilgtermiņā atmaksātos ieguldītās investīcijas jauna siltumtrases atzara būvniecībā Jelgavas ielā.

Siltumtrašu izbūve ir dārga, un šajā gadījumā izbūvēt vairāku simtu metru garu siltumtrasi viena, divu dzīvokļu vajadzībām ir finansiāli neizdevīgi.

Turklāt speciālisti, izvērtējot ēku novietojumu, ir aprēķinājuši, ka siltumtrasi būvēt pa Jelgavas ielu nav pamatoti. Ar domu par nākotni, pie ēkas Skrundas ielā 18 ir atstāta siltumtrases pieslēguma vieta, kurai, izbūvējot siltumtrases pa iekšpagalmiem, varētu pieslēgt šajā kvartālā esošās Skrundas un Jelgavas ielas ēkas.

Šobrīd, kad tiek būvēta Jelgavas iela, SIA “Kuldīgas siltumtīkli” Jelgavas ielā iebūvēs ielu šķērsojošu siltumtrasi pie ēkas numur 38, paredzot, ka nākotnē, attīstoties bijušā “Vulkāna” teritorijai, rodoties vajadzībai padot centralizēto siltumu ēkai Jelgavas 38 un citiem interesentiem, būs vajadzība izbūvēt siltumtrasi no Skrundas ielas 18 virzienā uz Jelgavas ielu. Daļai Jelgavas ielas māju ir atstāti perspektīvie atzari dažādās vietās - uz Kalna ielas, pie Kuldīgas kultūras centra, pie Stacijas ielas krustojuma."