Mucenieku 30 sagatavota pilsētas siltuma saņemšanai

08/12/2020

“Kuldīgas siltumtīkli” pēc dzīvokļu īpašnieku kooperatīvās sabiedrības “Mucenieku nams 30” valdes priekšsēdētāja Raimonda Lapuķa iesnieguma izveidojuši siltumtrases pieslēgumu daudzdzīvokļu dzīvojamajai mājai Mucenieku ielā 30, Kuldīgā.

Nams Mucenieku ielā 30 no pilsētas centrālās siltumapgādes uz individuālu apkuri pārgāja divtūkstošo gadu sākumā, ēku apkurinot, sākotnēji ar šķeldu, bet pēc tam ar granulām. Taču laika gaitā esošā apkures sistēma ir nolietojusies, un iedzīvotāji meklēja alternatīvus apkures risinājumus. Tādēļ tika izrādīta vēlme atjaunot pilsētas centrālapkures sniegtās priekšrocības.

Projektu vadītājs Ervīns Šteinbergs informē, ka pieslēgums pilsētas siltumapgādes sistēmai atjaunots, daļēji izmantojot vēsturisko siltumtrases posmu, kas ilgus gadus bija atslēgts, bet saglabājies labā stāvoklī, kā arī izbūvējot jaunu siltumtrases posmu aptuveni 25 metru garumā. Papildu siltumtrases izveides darbiem, izbūvēts arī siltuma sadales un regulēšanas mezgls ēkas iekšienē.

“Trase tika izbūvēta vasaras sākumā un siltummezgls pirms neilga laika. Šobrīd ēka ir sagatavota pilsētas siltuma saņemšanai. Tiek gaidīts mājas pārstāvja rīkojums apkures palaišanai”, pauž E.Šteinbergs.

Attēlā: Siltumtrases izbūves darbi pie ēkas Mucenieku ielā 30, Kuldīgā.

ANITAS ZVINGULES teksts
ERVĪNA ŠTEINBERGA foto