Vilhelm, daudz laimes dzimšanas dienā!

16/12/2020

Šodien, 16. decembrī, SIA “Kuldīgas siltumtīkli” ilggadējam darbiniekam un augstas klases metinātājam Vilhelmam Akmanim, kuru kolektīvs mīļi sauc par Vili, aprit 75 mūža gadi.

Kolēģi Vilim velta daudz labu un sirsnīgu vārdu, uzteicot gan viņa viedumu, gan labestību, gan izcilās aroda prasmes. Pamanītas un novērtētas arī Viļa brīvā laika aizraušanās jeb hobiji – makšķerēšana un darbošanās ar radio detaļām. “Inovatīvi domājošs cilvēks, kas rada radiotehniskus brīnumus,” Vili raksturo kolēģi.

Vilhelmam teju 18 gadi aizvadīti darbā “Kuldīgas siltumtīklos”. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Andris Aniņš, lai arī tikai dažus mēnešus pazīst Vili, par viņu saka tā: “Prātā paliek ik mirklis, ko sanāk ar Vili pavadīt darbā. Jau sākot ar iepazīšanās brīdi, kad viņš sevi pieteica kā Vilhelmu fon Akmani. Tas nav kāds piešķirts vai mantots tituls, tas tikai apliecina viņa apbrīnojamās darba spējas un to, kā darbs tiek paveikts, ko pamana un novērtē ne tikai kolēģi, bet arī pārējie kuldīdznieki, kuriem dažkārt nākas sadarboties vai redzēt Vili, darbojamies tranšejās. Vilis ir mūsu “Kuldīgas siltumtīklu” un visas Kuldīgas lepnums. Droši varam teikt, ka Viļa rokām radītais mantojums Kuldīgai, turēs un kalpos vēl daudzus gadus!”

Jubilāra līdzbiedrs Juris Hofmanis stāsta, ka viņi bijuši skolas biedri, pēc tam ceļi šķīrušies, lai atkal savienotos darbā “Kuldīgas siltumtīklos”. “Vilis ir atvērts, vienmēr draudzīgs, prot pateikt gan jautrus, gan jestrus vārdus, viņš ir solīds, pieklājīgs un ļoti gudrs. Visus šos darba gadus siltumtīklos Vilis ir strādājis par metinātāju. Viņš ir augstas klases metinātājs. Būvējot siltumtrases, pierādījies, ka no visiem metinātājiem viņš ir vislabākais. Pēdējo desmit gadu laikā visus siltumtrašu kilometrus Kuldīgā pamatā ir metinājis Vilis. Viņa darbs ir kā stūrakmens, kas rada drošības sajūtu, ka viss būs kārtībā – šuves turēs,” stāsta J.Hofmanis, novēlot Vilim veselību, izturību un možu garu arī turpmāk, jo, “kad Vilis atnāk, tad visi uzplaukst. Viņš ar savu harizmu rada stabilu atmosfēru, visas problēmas atrisinās, iedod tik Vilim metināmo aparātu! Novēlu visu to labāko!”

Kolēģis Raitis Brikmanis par Vili saka šādus vārdus: “Vilis savu darbu spēj veikt tā, kā to nedara neviens – strādā kā 35 gadus jauns puisis ar meistarību kā 75 gadus vecam vīram ar lielu darba pieredzi, nenobīstas neviena darba priekšā. Ko novēlēt? Viņam viss jau ir! Tāda veselība, darba prieks un enerģija, kāda Vilim ir šodien, lai nepazūd arī turpmāk!”

“Sava amata meistars! Viens no labākajiem metinātājiem Kuldīgā, kurš savas darba spējas un profesionalitāti ir saglabājis apbrīnojami ilgi. Vecā kaluma jeb raudzes cilvēkiem jaunie viennozīmīgi netiek līdzi. Vilis ir neapturams, nesabīstas problēmu priekšā. Kolēģi ar melno humoru joko, ka Vilis pat suni ar kaķi var sametināt kopā, ja tik ir kāds, kas šos var noturēt. Tā turpināt! Lai laba veselība! Lai vēl daudzus gadus, izdodas nostrādāt arodā, kas Vilim tik ļoti patīk!” novēl Ervīns Šteinbergs.

Darba biedrs Aivars Plāte: “Vilis ir apbrīnas vērts! Lieliskas darba spējas, jautrs un galvenais, ka Dievs viņam devis labu veselību. Metinot jābūt ļoti lokanam un izturīgam, jo darbs siltumtrasēs nav viegls. Dažkārt tas ir darbs dubļos, lietū un aukstumā. Mēs ar Vili strādājam kopā uz trasēm, arī “Kuldīgas siltumtīklos” sākām strādāt gandrīz vienlaicīgi. Lai Vilim laba veselība, un, lai dzīvo vēl ilgi un laimīgi!”

Cik debesis zilas, cik zvaigžņu tur mirdz, tik laimes Tev vēlam no visas sirds!

Vilhelm, daudz laimes dzimšanas dienā no “Kuldīgas siltumtīklu” kolektīva!