“Zvaigznes grāmatu nams” saņems pilsētas siltumu

01/12/2020

Ārējās siltumtrases montāža un savienojumu siltināšanas darbi ir pabeigti, vēl jāizbūvē siltummezgls ēkas iekšienē, lai “Zvaigznes grāmatu namu”, Mucenieku ielā 33, Kuldīgā, pievienotu pilsētas centralizētajai siltumapgādei.

SIA “Kuldīgas siltumtīkli” projektu vadītājs Ervīns Šteinbergs pastāstīja, ka ēkā šobrīd kā apkures veids tiek izmantots jonu katls, kas kā enerģijas avotu izmanto elektrību. Lai mazinātu augstās apkures izmaksas no šāda apkures veida, grāmatnīcas pārstāvji vērsās “Kuldīgas siltumtīklos” ar vēlmi pievienoties pilsētas centralizētajai siltumapgādei.

SIA “Kuldīgas siltumtīkli” speciālisti ir veikuši siltumtrases atzara izbūvi 6 metru garumā, kas savieno Mucenieku ielas siltumtrasi ar jauno patērētāju - “Zvaigznes grāmatu namu”.

Lai pieslēgtos esošajai siltumtrasei, pirmo reizi uzņēmuma praksē tika izmantota tehnoloģija, kad savienojums veikts, nepārtraucot siltuma padevi citiem klientiem. Lai arī šī tehnoloģija, kad tiek veikta jaunā atzara pievienošana esošajai trasei, kura atrodas zem spiediena, ir dārgāka, tomēr tā ir ātrāka un neietekmē citus patērētājus – siltuma padeve netiek pārtraukta.

Nepieciešamības gadījumā arī turpmāk šāda tehnoloģija tiks izmantota, lai esošajai siltumtrasei pievienotu jaunus patērētājus.

Vēl ēkā jāizbūvē automatizētais siltummezgls, lai grāmatnīca varētu saņemt pilsētas centralizēto apkuri. Šobrīd “Kuldīgas siltumtīklu” speciālisti gatavo tāmi siltummezgla izbūvei.

Jāpiebilst, ka katru gadu aizvien vairāk iedzīvotāju un uzņēmumu izvēlas izmantot pilsētas centralizēto apkures sistēmu.

ANITAS ZVINGULES teksts
KULDĪGAS SILTUMTĪKLU arhīva foto