"Kuldīgas siltumtīklus" vadīs Andris Aniņš

26/06/2020

SIA "Kuldīgas siltumtīkli" valdes locekļa amata pienākumus no jūlija sāks pildīt Andris Aniņš, kurš pēc divdesmit gadu prombūtnes atgriežas dzīvot un strādāt dzimtajā pusē.

No 15 šī amata pretendentiem A. Aniņu kā piemērotāko izvēlējās konkursa komisija.

Kuldīgas novada Domes sēdē, iepazīstinot ar sevi un savu līdzšinējo darba pieredzi Domes deputātus, A. Aniņš pastāstīja, ka ir dzimis un audzis Laidu pagasta Sermītē. Pēc V. Plūdoņa Kuldīgas ģimnāzijas absolvēšanas viņš devies studēt Ventspils Augstskolā, kur ieguvis gan sociālo zinātņu bakalaura grādu, gan arī studējis profesionālajā maģistra programmā uzņēmējdarbības vadībā.

A. Aniņa līdzšinējā darba pieredze saistīta ar finansēm un finanšu vadību. Viņš darbojies finanšu analītiķa, finanšu direktora un valdes priekšsēdētāja amatā dažādās kapitālsabiedrībās. Vairākus gadus viņš bijis Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes loceklis. A. Aniņam ir arī trīs gadu darba pieredze pašvaldībā, kas iegūta, strādājot Ventspils pilsētas domes Finanšu nodaļā.

Šobrīd A. Aniņš ir Latvijas Hokeja federācijas un SIA “Hokeja akadēmija” finanšu vadītājs. Covid-19 pandēmija pamudinājusi piepildīt vēlēšanos atgriezties dzimtajā pusē.

Līdz šim SIA “Kuldīgas siltumtīkli” vadīja Artis Roberts. Viņš kopš 2019. gada beigām ir SIA “Kuldīgas komunālie pakalpojumi” valdes priekšsēdētājs.

Foto: Ričards Sotaks.