Apkures sezona uzņem apgriezienus

07/10/2020

Šonedēļ visas SIA “Kuldīgas siltumtīkli” katlumājas uzsākušas darbu, lai nodrošinātu apkuri iedzīvotājiem Kuldīgas pilsētā un vairākos Kuldīgas novada pagastos.

“Kuldīgas siltumtīkliem” kopumā ir deviņas katlumājas: Padurē, Rendā, Pelčos, Mežvaldē, Priedainē, kā arī Lapegļu ielā 8, Jelgavas ielā 38, Graudu ielā 21 un biomasas koģenerācijas elektrostacija Stacijas ielā 6, Kuldīgā.

Oktobris ierasti ir tas gada mēnesis, kad iedzīvotāji izvēlas uzsākt apkures sezonu. Agrāk vai vēlāk, tas atkarīgs no āra gaisa temperatūras un pašu iedzīvotāju vēlmēm.

Lai mājokļos būtu silti un patīkami, apkures sezona jāuzsāk laikus. SIA "Kuldīgas siltumtīkli" valdes priekšsēdētājs Andris Aniņš vērš uzmanību uz to, ka apkures pieslēgšanas atlikšana uz pašu pēdējo mirkli, kad ēka jau zemās temperatūras, vēja un lietus ietekmē paspējusi krietni atdzist un telpās kļuvis ļoti drēgni, nav labākais risinājums un tādējādi ietaupīt finanšu līdzekļus nevar, jo būs vajadzīgs daudz lielāks enerģijas patēriņš, lai ēku uzsildītu un telpās nodrošinātu nepieciešamo temperatūru. A.Aniņš iesaka uzsākt apkuri laicīgi un pamazām, lai, pienākot aukstajam laikam, ar apkuri saistītie jautājumi ir sakārtoti un katrs savās mājās, mācību iestādē vai darba vietā var justies omulīgi un patīkami.

Kurināmo materiālu “Kuldīgas siltumtīkli” ir sagādājuši, uzkrājums ir apkures sezonas pirmajiem mēnešiem. Šķeldu, malku un granulas apkures sezonas laikā turpinās nodrošināt vietējie piegādātāji, kuri uzvarējuši uzņēmuma izsludinātajos iepirkumos.

Kārtība, kādā daudzdzīvokļu mājās pieslēdz apkuri, ir nemainīga jau vairākus gadus: mājas vecākajam ar dzīvokļu īpašnieku kopīgu lēmumu ir jāvēršas pie nama apsaimniekotāja ar lūgumu uzsākt apkures sezonu.

Jāatceras, ka siltumenerģijas patēriņš vienmēr būs lielāks vecās mājās, kur nav veikti nekādi atjaunošanas darbi, savukārt ēkām, kurās veikti energoefektivitātes pasākumi, siltumenerģijas patēriņš būs zemāks.

Patērētajai siltumenerģijai “Kuldīgas siltumtīklu” apkalpotajās mājās, var sekot līdzi uzņēmuma mājaslapā www.kuldigasilt.lv, sadaļā “Klientiem”, “Siltumenerģijas patēriņš”.

Avārijas gadījumā zvanīt pa tālruni 26193500.

Veiksmīgu jauno apkures sezonu!