Gatavojas jaunu siltumtrašu būvniecībai

28/10/2020

SIA “Kuldīgas siltumtīkli” speciālisti uzsākuši darbu, lai nākamgad centralizētajai pilsētas siltumapgādei pieslēgtu jaunus objektus Rumbas, Baznīcas un Dzirnavu ielā, Kuldīgā.

SIA “Kuldīgas siltumtīkli” inženieris Juris Hofmanis stāsta, ka šobrīd tiek zīmēts iespējamās siltumtrases izvietojums, lai apmierināti būtu gan iedzīvotāji, gan apakšzemes komunikāciju turētāji. Topogrāfiskie materiāli drīz būs gatavi, un šodien tiks pabeigta dokumentu iesniegšana, lai saņemtu tehniskos noteikumus no “Sadales tīkliem”, “Kuldīgas ūdens”, “Kuldīgas komunālajiem pakalpojumiem” un citiem. “Taču jārēķinās, ka dokumentu sakārtošanas process būs garš – vairāki mēneši. Tas saistīts ar to, ka teritorija atrodas Kuldīgas vecpilsētas vēsturiskajā zonā. Kad tiks saņemta tehniskā dokumentācija, tālāk plānotais projekts vēl būs jāsaskaņo Nacionālajā kultūras mantojuma pārvaldē Rīgā. Līdz ar to reāli rakšanas darbi varēs sākties tikai pavasarī, vairāk uz vasaras pusi,” klāsta J.Hofmanis.

Pēc iedzīvotāju paustās vēlmes, siltumtrases tiks izbūvētas līdz īpašumiem Rumbas ielā 5 (privātmāja), Rumbas ielā 6 (kopīpašums ar 16 dzīvokļiem), Rumbas ielā 7 (privātmāja), Rumbas ielā 9 (privātmāja), Baznīcas ielā 10 (kopīpašums ar 8 dzīvokļiem) un Dzirnavu ielā 4 (kopīpašums ar 10 dzīvokļiem).

Šobrīd šajās ēkās ir malkas apkure. Ierīkojot centralizēto pilsētas siltumapgādi, iedzīvotājiem nebūs vairs vajadzīgi arī šķūņi malkas uzglabāšanai, kā arī pašiem vairs nebūs jāgādā malka un ēkas jāapkurina. Par siltuma nodrošināšanu rūpēsies SIA “Kuldīgas siltumtīkli”.

ANITAS ZVINGULES teksts
JURA HOFMAŅA foto