Atgriezties un iemīlēt no jauna

24/09/2020

SIA "Kuldīgas siltumtīkli" valdes priekšsēdētājs Andris Aniņš stāsta par prioritātēm, projektiem un atgriešanos dzimtajā Kuldīgas novadā.

Andris Aniņš, SIA “Kuldīgas siltumtīkli” valdes priekšsēdētājs:

"Pēc 20 gadu prombūtnes esmu atgriezies Kuldīgā un šo pilsētu iemīlējis no jauna. Esmu pateicīgs kā risinājušies notikumi manā dzīvē. Koronavīrusa izraisītā epidēmija ieviesa būtiskas izmaiņas mūsu dzīvēs. Man tas ļāva nomainīt ikdienu Rīgas ofisā pret atgriešanos mūsu novadā un strādāšanu attālināti, kas tieši sakrita ar laiku, kad tika izsludināta vakance “Kuldīgas siltumtīklu” valdes locekļa amatam, kurai nolēmu pieteikties, un šobrīd rit jau trešais mēnesis, vadot uzņēmumu. Siltumapgādes nozare man ir labi pazīstama, tā detalizēti apgūta strādājot Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā, kura pārrauga arī centralizētos siltumapgādes uzņēmumus Latvijā.

Paldies Kuldīgas novada Domei par pienākumu uzticēšanu un "Kuldīgas siltumtīklu" kolektīvam par atbalstu un atsaucību, uzsākot darba gaitas.

Par vienu no galvenajām prioritātēm “Kuldīgas siltumtīklos” esam izvirzījuši esošo siltumenerģijas tarifu arī turpmāk saglabāt kā vienu no zemākajiem Kurzemē, saglabājot un arī turpinot uzlabot pakalpojuma pieejamību un kvalitāti.

To sekmē tas, ka līdz apkures sezonas sākumam ir izdevies iegādāties un uzkrāt vienu ceturto daļu kurināmā, kas nepieciešams apkures sezonai. Kurināmais iepirkts vasarā, kad cenas ir zemākas. Ir noorganizēti un noslēgušies iepirkumi par kurināmā materiāla piegādi jaunajai apkures sezonai, piegādātāju lokā saglabājot būtisku vietējo Kuldīgas novada uzņēmēju pārsvaru.

Lai saglabātu tarifu esošajā līmenī, veicam izmēģinājumus siltuma zudumu samazināšanā, vasaras periodā slēdzot siltumtrases maģistrālos atzarus, kuros salīdzinoši ir ļoti niecīgs patēriņš, aizstājot to ar atsevišķiem individuāliem risinājumiem. Šogad līdz apkures sezonas sākumam noslēdzām Sūru ielas siltumtrasi divu kilometru garumā, kas nelielu skaitu klientu nodrošināja ar silto ūdeni. Nākamgad uz vasaras periodu plānojam slēgt vēl divus atzarus, bet līdz tam jāpaveic sagatavošanas darbi, lai klienti būtu nodrošināti ar silto ūdeni.

Savukārt otra prioritāte ir jaunu pieslēgumu izbūve. Tuvākajā laikā plānots centrālajai siltumapgādei pieslēgt daudzdzīvokļu namu Mucinieku ielā 30, kā arī uzsāktas sarunas un tiek izvērtēts abu pušu ekonomiskais pamatojums par Kuldīgas slimnīcas pievienošanu pilsētas siltumapgādei.

Šobrīd turpinām darbu pie vairākiem izaicinājumiem bagātiem projektiem - Virkas ielas siltumtrases izbūves, kas bija nepieciešama avārijas situācijas novēršanai, 1905. gada ielas trases izbūves, kas ir gana sarežģīts objekts grunts, šaurās ielas un apakšzemes komunikāciju dēļ, Kuldīgas Svētās Trīsvienības Romas katoļu baznīcas ēku kompleksa pieslēgšanas pilsētas siltumapgādei. Izaicinājumu ir daudz, bet ar tiem veiksmīgi tiekam galā. Savukārt Kuldīgas novada pagastos – Rendā, Padurē, Pelčos, Kurmālē un Rumbā – ir izveidotas kurinātāju un operatoru komandas, kas strādās katlumājās apkures sezonas laikā.

Lai izdodas izbaudīt atvasaras patīkamo laiku un, lai silti Jūsmājās apkures sezonas laikā!"