Par nelegālu pieslēgumu un citu nosodāmu rīcību

12/12/2021

Paralēli gandarījumam par šajā sezonā paveiktajiem darbiem, nu jau regulāri saskaramies arī ar problēmām un avārijām, no kurām daļa rodas atsevišķu klientu un to pieaicināto “meistaru”  noziedzīgas rīcības dēļ, domājot tikai par saviem ieguvumiem, nodarot kaitējumu pārējiem.

Lai veicinātu problēmu izskaušanu un izpratni par šādas rīcības sekām, tuvākajā laikā nelielā īsā rakstu sērijā aprakstīsim izaicinājumus, ar kuriem mums ir nācies saskarties pēdējā mēneša laikā:

-mēģinājums nozagt siltumenerģiju, iejaucoties uzskaitē;

-nekvalitatīvi izbūvēts ēkas ievads pirms 15 gadiem un avārija 2. adventē, nodarot zaudējumus vairāku tūkstošu eiro apmērā;

-sava komforta paaugstināšana, izbūvējot siltās grīdas daudzdzīvokļu namā, “aplaupot” pārējos dzīvokļus finansiāli un, parasti, samazinot arī citu komfortu;

-nesamērīga radiatoru nomaiņa un to nekvalitatīva piesaiste sistēmai, “aplaupot” pārējos dzīvokļus gan finansiāli, gan komforta ziņā;

-nelegāls pieslēgums ar siltumenerģijas zagšanu vairāk nekā 10 gadus ar avāriju 3. adventē, nodarot zaudējumus vairāku desmitu tūkstošu eiro apmērā.

Pateicoties mūsu “Kuldīgas siltumtīklu” komandas pieredzei, zināšanām, operatīvai rīcībai un atsaucībai, atraujot laiku no savām ģimenēm, ir izdevies situācijas novērst, un tikai daži klienti uz neilgu laiku jutuši siltumenerģijas padeves svārstības.

Esam nomodā, lai jūs mājokļos būtu silti!

Lai jums gaiši un sirsnīgi svētki!

Attēlos:

Griežam ciet maģistrāles ventiļus, meklējot noplūdes rajonus.

Noplūdi izskalojumu veidā neatklājām, bet atkusnis pie -5 gan atklājās kārtīgs pie PII Cīrulītis.

Rokamies 1,4m dziļumā pie PII Cīrulīša siltumtrases ievada, kurš izbūvēts neatbilstoši un nekalitatīvi bez rūpnieciski izolētām caurulēm. Izolācijai izmantojot iekštelpām paredzētu izolāciju. Rezultāts - 10-15 gadu laikā gaidāms plīsums, avārija un būtiski zautējumi.

Pazemes tvaika pirts

Noplūde pie Zvaigznes ABC

Nelegāli izbūvēts pieslēgums Tehnikas ielā 2 gadu gadiem apsildot telpas gan ar silto grīdu bijušā veikala telpās, gan pieslēgtiem radiatoriem dažādās noliktavu telpās. Nodarot zaudējumus vairāk kā 10 tūkstoši EUR.

Tā pati Tehnikas ielas 2, ar papildus noslēptu pieslēgumu caurejošai siltumtrasei. Izbūvēta lūka un tai virsū noveitotu pamatīgu seifu.