Priedainē siltumtrašu sakārtošana rit pilnā sparā

07/07/2021

SIA “Kuldīgas siltumtīkli” Kurmāles pagasta Priedainē šonedēļ veic veco, savu laiku nokalpojušo, siltumtrašu remontu, bet jau jaunnedēļ plānots sākt jaunās trases izbūvi.

Šonedēļ darbs norit uz Rūpnīcas ceļa, kur vecās siltumtrases vietā tiek ievietotas jaunas, rūpnieciski izolētas caurules. Turklāt tās tiek vilktas cauri vecajām trases trubām, lai nodrošinātu vēl papildus siltuma izolāciju.

SIA “Kuldīgas siltumtīkli” valdes priekšsēdētājs Andris Aniņš pastāstīja, ka uz Rūpnīcas ceļa tiks mainītas 100% visas siltumtrases vecās trubas līdz pat māju ievadiem, kā arī tiks sakārtoti paši māju ievadi. Uz Rūpnīcas ceļa atrodas septiņas ēkas. Vienai no ēkām, kas iepriekš neņēma siltumu no “Kuldīgas siltumtīkliem”, tiks atjaunota arī centrālā siltumapgāde.

Kopējais Priedaines projekta darbu apjoms ir 1,5 kilometru garumā, cauruļu kopgarums - 3 kilometri. “700 metru garumā tiks remontētas esošās trases – vecās caurules, aizstājot ar rūpnieciski izolētām plastmasas caurulēm. Savukārt, lai nodrošinātu siltumenerģijas padevi Krauļu ceļam tuvumā esošajām daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām, 800 metru garumā siltumtrase tiks izbūvēta no jauna, samazinot trašu garumu un cauruļu diametrus, kas iepriekš meta plašu līkumu gar Liepu ielu,” skaidro A.Aniņš.

Siltumtrašu sakārtošana Priedainē notiks visas vasaras garumā līdz pat apkures sezonas sākumam.

Darbus veic – SIA “Kuldīgas siltumtīkli”.