Zaļais ūdens ir videi un cilvēkiem drošs

25/11/2021

Zaļais ūdens upītē nav videi un cilvēkiem kaitīgs, tas ir “Kuldīgas siltumtīklu” iezīmētais apkures sistēmas ūdens, kas noplūdis no apkures sistēmas.

Tehniskai apskatei tiek gatavots viens no apkures katliem Lapegļu ielas katlumājā, tādēļ no tā nolaists ūdens, kas neparedzēti noplūdis, līdz ar to nonākot upītē. Satraukumam nav pamata, jo situācija ir apzināta un šis iekrāsotais ūdens nav kaitīgs.

Uzņēmums apkures sistēmas ūdeni marķē ar fluoresceīnu, kas ūdenim piešķir zaļgandzeltenu nokrāsu, tādējādi iespējams konstatēt ūdens noplūdes.

Ūdens iekrāsošana ir viens no efektīvākajiem un operatīvākajiem veidiem, kā siltumapgādes sistēmā atklāt bojājumus. Šādu praksi pielieto vairākas pilsētas Latvijā.

Siltumtīklu ūdens noplūdes vietu meklēšana, pievienojot siltumnesējā fluorescējošu krāsvielu, neietekmē siltumenerģijas padevi, kā arī šī viela ir videi draudzīga – tā nav kaitīga iedzīvotāju veselībai un apkārtējai videi.

Krāsviela spīd speciālā apgaismojumā, bet ne tumsā.

Paldies iedzīvotājiem, kas informēja, ka vidē redzams iekrāsots ūdens.

Ja kaut kur parādās fluorescējoši zaļš ūdens, iedzīvotāji aicināti nekavējoties par to ziņot uzņēmumam “Kuldīgas siltumtīkli”, zvanot pa tālruni 63323721 darba laikā vai 26193500, kas ir diennakts tālruņa numurs avārijas situācijā.