Mucenieku 30 izvēlas pilsētas centralizēto siltumapgādi

21/09/2021

Daudzdzīvokļu dzīvojamais nams Mucenieku ielā 30, Kuldīgā, šajā apkures sezonā uzsāks saņemt pilsētas centralizēto siltumapgādi.

“Kuldīgas siltumtīkli” pērn pēc dzīvokļu īpašnieku kooperatīvās sabiedrības “Mucenieku nams 30” valdes priekšsēdētāja Raimonda Lapuķa iesnieguma izveidoja siltumtrases pieslēgumu mājai.

Nams Mucenieku ielā 30 no pilsētas centrālās siltumapgādes uz individuālu apkuri pārgāja divtūkstošo gadu sākumā, ēku apkurinot, sākotnēji ar šķeldu, bet pēc tam ar granulām. Taču laika gaitā esošā apkures sistēma bija nolietojusies, un iedzīvotāji meklēja alternatīvus apkures risinājumus. Tādēļ tika izrādīta vēlme atjaunot pilsētas centrālapkures sniegtās priekšrocības.

Pieslēgums pilsētas siltumapgādes sistēmai atjaunots, daļēji izmantojot vēsturisko siltumtrases posmu, kas ilgus gadus bija atslēgts, bet saglabājies labā stāvoklī, kā arī izbūvējot jaunu siltumtrases posmu aptuveni 25 metru garumā. Papildu siltumtrases izveides darbiem, izbūvēts arī siltuma sadales un regulēšanas mezgls ēkas iekšienē.