Padurē uzlikts pagaidu skurstenis

30/09/2021

Šogad padurnieki saņem siltumu no atjaunotās katlumājas. Lai varētu nodrošināt pēc iespējas agrāku siltuma padevi klientiem, uzlikts pagaidu skurstenis, kas būvniecības gaitā tiks nomainīts pret pastāvīgo.

SIA “Kuldīgas siltumtīkli” valdes priekšsēdētājs Andris Aniņš skaidro, ka “Kuldīgas siltumtīkli” īstenoja šādu pagaidu risinājumu, lai nodrošinātu pēc iespējas agrāku siltuma padevi klientiem. Šobrīd norit darbi pie skursteņa izbūves pēc inženiertehniskajām un likumu normu prasībām.

“Kopumā visi darbi šeit uzsākti ar mērķi sakārtot degradējošo un bīstamo vidi, lai iedzīvotājiem būtu labāki dzīves apstākļi. Nesakārtojot šo katlumājas teritoriju un/vai nesteidzoties, šos darbus varējām saplānot un paveikt kaut kad nākotnē, vai vienkārši turpināt kā līdz šim. Ceram, ka nākamvasar mūsu centieni un darbs tiks novērtēts!” saka A.Aniņš.

Jau ziņojām, ka šovasar esošie, ar malku kurināmie katli, kas savu laiku jau bija nokalpojuši, tika aizstāti ar diviem jauniem katliem. Tos kurina ar granulām, bet vienu katlu iespējams kurināt vēl papildus ar šķeldu, kas dos lielāku jaudu aukstā laikā. Apkures katlus piegādāja uzņēmums SIA “Sildi”.

Tā kā atjaunotā katlumāja tiks kurināta ar granulām un šķeldu, tad rasta iespēja likvidēt milzīgās malkas grēdas, kas katru gadu tika veidotas apkures vajadzībām, bet bija bīstamas apkārtējiem iedzīvotājiem un radīja nepievilcīgu skatu daudzdzīvokļu māju apkārtnē.

Būvniecības darbi katlumājā vēl turpinās – vēl jāuzbūvē skurstenis, jāuzstāda tvertnes granulu un šķeldas uzglabāšanai, kā arī jāveic apkārtnes labiekārtošanas darbi. Svarīgi - šie būvniecības darbi neietekmēs siltuma padevi!