Priedainē šodien uzpildīs siltumtrases

30/09/2021

Ceturtdien, 30. septembrī, pēc pulksten 17.30 Kurmāles pagasta Priedainē tiks uzpildītas siltumtrases, lai varētu uzsākt apkures sezonu.

Pirms mājas apkures sistēmas uzpildīšanas iedzīvotājiem lūgums obligāti pārbaudīt un noslēgt atgaisošanas krānus!

Avārijas gadījumā zvanīt pa tālruni 26193500.

Šodien, 30. septembrī, apkures sistēmu plānots uzpildīt “Bērzos”, “Kalvēs”, “Līgatnēs”, “Meldros”, “Tērcēs”, “Priedēs”, “Priedītēs”, “Skalbēs”, “Viršos”, “Viļņos”, “Atmodās”, “Upeskalnos”, “Silavās”, “Grodos”, “Sijās”, “Ābeļkalnos” un “Upmaļos”.

Jau vairākkārt esam ziņojuši, ka šogad Priedaines ciemā norisinās ļoti apjomīgi siltumtrašu pārbūves darbi - pilnībā nomainītas visas esošās – savu laiku nokalpojušās siltumtrases caurules un izbūvētas jaunas. Darba apjoms – 1,5 km ar kopējo rūpnieciski izolētu plastmasas cauruļu garumu 3 km.

“Kuldīgas siltumtīklu” speciālisti strādā dienu un nakti, lai pēc iespējas ātrāk pabeigtu būvdarbus un iedzīvotājiem šonedēļ varētu padot siltumu.

“Katru dienu turpinām trašu izbūvi pagrabos. Pirmdien pabeidzām ārējo tīklu savienojumus. Otrdien izveidojām savienojumus katlumājā, uzpildījām katlu, pievienojām pirmās mājas. Trešdien sākām uzpildīt trases un turpinām pieslēgt mājas. Ceturtdien turpināsim pievienot mājas, sāksim uzpildīt mājas un testēt katlumājas darbību. Piektdien turpināsim pievienot un uzpildīt mājas. Funkcionējot sistēmai, sāksim darbināt katlumāju un padot siltumu. Esam piesardzīgi un pieļaujam, ka pie sarežģījumiem darbus var nākties turpināt brīvdienās un atsevišķās sarežģītākās vietās vēl nākamajā nedēļā, lai siltums nokļūtu līdz katrai klientu mājai. Turpināsim arī sekundāros darbus, lai savienojumus nosiltinātu un sakoptu teritoriju,” detalizēti darbu gūzmu izklāsta SIA "Kuldīgas siltumtīkli” valdes priekšsēdētājs Andris Aniņš.

Darbs iekavējās projektēšanas un dokumentācijas dēļ, pārsteigumus sagādāja arī vecās siltumtrases atrakšana un sarežģītie apstākļi jaunās trases izbūves vietā, kā arī laika apstākļi šogad bija ļoti mainīgi – no ārkārtīgi karsta laika jūlijā līdz ilgstošām lietavām – augustā, kas darbus raiti veikt traucēja.

Turklāt arī uzņēmuma darbiniekus skāris koronavīruss, izraisot saslimšanu ar Covid-19, kas arī būtiski ietekmējis darbu gaitu. Taču pieliktas visas pūles, lai trūkstošo darbinieku vietā atrastu papildu darbaspēku, kas spētu aizvietot sasirgušos remontatslēdzniekus.

Attēlā - Priedaines katlumāja.