Lielā apkope koģenerācijas stacijā

18/08/2022

Kuldīgas biomasas koģenerācijas elektrostacijas speciālisti pirms apkures sezonas sākuma veic stacijas lielo apkopi, lai ziemā elektrības “raža” pēc iespējas maksimāla un siltuma tarifs - pēc iespējas zems.

Lielajā apkopē ietilpst sarežģīti un gana netīri darbi - eļļas cauruļu attīrīšana no pelniem un apdeguma ar pašu meistarotu birsti un gaisa pūtēju.

Tāpat pirmo reizi desmit ekspluatācijas gadu laikā tiek veikta “Turboden” lielā eļļas siltummaiņa tīrīšana.

Lai veiktu sarežģītos elektrostacijas apkopes darbus, jau vairākus mēnešus iepriekš veikti plānošanas un sagatavošanās darbi, sagādājot nepieciešamās maiņas detaļas un smeļoties pieredzi no identiskas koģenerācijas stacijas meistariem Madonas pusē. Paldies kolēģiem par dalīšanos pieredzē. Ar jauniegūtajām zināšanām ceram radīt 10-15% pienesumu elektroenerģijas ražošanas efektivitātē, par ko varēsim pārliecināties pēc darbības atsākšanas septembrī.

Attēlos: SIA "Kuldīgas siltumtīkli" Koģenerācijas stacijas galvenais operators Gvido Mediņš un operatora palīgs Juris Treimanis pirms apkures sezonas sākuma veic stacijas lielo apkopi, lai ziemā elektrības “raža” pēc iespējas maksimāla un siltuma tarifs - pēc iespējas zems.