Praksē "Kuldīgas siltumtīklos"

04/02/2022

Vairāki jaunieši par prakses vietu izvēlējušies uzņēmumu "Kuldīgas siltumtīkli", apgūstot gan lietvedību, gan remontatslēdznieka darba specifiku.

Samanta Birkenfelde (attēlā) profesionālās izglītības kompetences centrā "Liepājas Valsts tehnikums" apgūst izglītības programmu "Finanšu darbinieks" un praksē papildina zināšanas gan lietvedībā, gan finanšu jautājumos. Prakses vadītāja uzņēmumā Samantai ir finanšu direktore Ilze Immere. Prakse ilgst pus gadu no janvāra līdz jūnijam.

Savukārt Valters Zanders un Ģirts Kugelāns Ventspils tehnikumā apgūst izglītības programmu "Inženierkomunikācijas tehniķis". Prakses vietā "Kuldīgas siltumtīklos" tiek gūtas praktiskas iemaņas kā remontatslēdzniekiem, tai skaitā apgūta metināšana, lai var palīdzēt siltumtrašu izbūvē. Valters un Ģirts praksē uzņēmumā ir kopš novembra. Kopējais prakses ilgums - seši mēneši.

SIA "Kuldīgas siltumtīkli" valdes priekšsēdētājs Andris Aniņš  uzsver, ka uzņēmumā jaunie speciālisti gūst prakstiskas darba iemaņas. Lai motivētu jauniešus un atlīdzinātu par paveikto darbu, uzņēmums praktikantiem maksā arī stipendiju.

"Ja jaunieši sevi pierādīs un apliecinās darbā, noteikti piedāvāsim darba gaitas turpināt mūsu uzņēmumā. Tas ir ļoti svarīgi un būtiski, piesaistīt profesionālus un gudrus jaunos speciālistus," pauž A. Aniņš.