Nelikumīgi iejaucas skaitītāja darbībā

05/01/2022

SIA “Kuldīgas siltumtīkli” ik pa laikam nākas saskarties ar situāciju, kad klienti vai to pārstāvji cenšas veikt neatļautas, nelikumīgas darbības, lai samazinātu patērētās siltumenerģijas apjomu. Arī šajā apkures sezonā šāds gadījums konstatēts daudzdzīvokļu dzīvojamā namā “Teikas”, Kuldīgas novada Padurē.

Jāatzīst, ka šajā gadījumā darbības tika veiktas “neprofesionāli” – plānotās siltumenerģijas samazināšanas vietā, panākot tieši pretēju efektu – uzskaitot par 30% lielāku patērēto siltumenerģiju.

SIA “Kuldīgas siltumtīkli” valdes priekšsēdētājs Andris Aniņš uzsver, ka “siltumenerģijas uzskaiti jau vairākus gadus lielākajā daļā objektu nolasām attālināti un mēģinājumus kropļot patērētās siltumenerģijas uzskaiti varam viegli konstatēt un pārkāpējus saukt pie atbildības.

Iespējams, ka “Teikās” šādas neatļautas darbības veiktas jau iepriekš, bet šajā apkures sezonā to izdevās atklāt, uzliekot mājai attālinātās nolasīšanas sistēmu.

Lai nelikumīgās darbības rezultātā neciestu visi mājas iedzīvotāji, patērētās siltumenerģijas apjoms tika aprēķināts atbilstoši reālajam. Mājas sapulcē iedzīvotāji tika brīdināti, ja šāda situācija atkārtosies, tad tiks veikt uzrēķins, atbilstoši Ministru Kabineta noteikumiem.”