Rendā norit vērienīga siltumsaimniecības sakārtošana

16/09/2022

Šonedēļ oficiāli pabeigts Rendas katlu mājas saules bateriju uzstādīšanas projekts. Esam visu izdarījuši, lai varam vēl nedaudz vairāk pieskaitīt sevi pie “zaļajiem”. Saules bateriju uzstādīšana ir tikai viens no katlumājas apjomīgajiem atjaunošanas darbiem. Vēl tiek mainīti apkures katli, uzlikta tvertne granulu uzglabāšanai, izbūvētas jaunas siltumtrases un siltummezgli.

SIA "Kuldīgas siltumtīkli" Tehniskā direktora vietnieks Ervīns Šteinbergs pastāstīja, ka intensīvs darbs norisinās Rendā, kur tiek pilnībā atjaunota un sakārtota siltumsaimniecība, kas kalpojusi kopš deviņdesmitajiem gadiem.

Uz Rendas pagasta katlu mājas jumta esam uzlikuši saules paneļus ar kopējo jaudu 11 KW, izveidojot mikrokoģenerāciju, kas vasarā ražos elektrību ziemas pašpatēriņam. Saules bateriju saražotā enerģija ļaus samazināt elektrības patēriņu, kas nepieciešams siltuma ražošanai.

Rendā tiek izbūvētas arī jaunas siltumtrases. Šobrīd paveikti aptuveni 40% no plānotā darbu apjoma.

Teju visām mājām Rendā, kam "Kuldīgas siltumtīkli" nodrošina centralizēto siltumapgādi, izbūvēti siltummezgli. To ierīkošana palīdzēs uzlabot siltumenerģijas pakalpojuma nodrošināšanas kvalitāti.

Turpmāk katlu māja tiks apkurināta tikai ar granulām - līdz šim kurināja ar malku un granulām. Līdz ar to uzlikti divi jauni granulu apkures katli.

Savukārt granulu uzglabāšanai, iegādāts un uzstādīts siloss. 

E.Šteinbergs norāda, ka Rendā notiekošā siltumsaimniecības sakārtošana ir līdzīga pērn Kurmāles pagasta Priedainē veiktajai, tikai mazākā apjomā.

"Kuldīgas siltumtīklu" speciālisti steidz strādāt, lai pēc iespējas ātrāk pabeigtu darbus un varētu uzsākt apkures sezonu.