Sākusies apkures sezona

07/10/2023

Tā kā laikapstākļi kļuvuši vēsāki un arī ilgtermiņa prognoze liecina par temperatūras pazemināšanos, Kuldīgas novadā sākusies apkures sezona. Sadarbībā ar ēku apsaimniekotājiem un īpašniekiem, siltuma padeve mājām notiek plānveidīgi, pēc pieprasījuma.

SIA “Kuldīgas siltumtīkli” vadītājs Ervīns Šteinbergs informē, ka Kuldīgas pilsētā apkures sezona uzsākta jau šīs nedēļas sākumā. Arī Kuldīgas novada Padurē un Priedainē apkures sezona ir uzsākta. Savukārt ēkām Pelčos siltums tiks padots nākamnedēļ – pirmdien testa režīmā, ja visām ēkām viss būs kārtībā, tad tiks turpināts kurināt. Rendā siltumu pados no nākamās nedēļas otrdienas. Arī Mežvaldē viss ir pārbaudīts un apkures sistēma ir kārtībā, lai no nākamās nedēļas varētu uzsākt apkures sezonu.

E.Šteinbergs norāda, ka brīvdienās “Kuldīgas siltumtīklu” tehniskā komanda pieejama tikai avārijas situācijās, plānveida apkures pieslēgšanas darbi tiek veikti darba dienās. Avārijas dienesta tālrunis – 26193500.

Kuldīgas novada pašvaldības kapitālsabiedrība “Kuldīgas komunālie pakalpojumi”, kas ir lielākais namu apsaimniekotājs Kuldīgas novadā, atgādina, ka māju vecākajiem ir jāsazinās ar savu apsaimniekotāju un jāvienojas par apkures sezonas uzsākšanu. Dienā, kad tiek veikta apkures sistēmas pārbaude, iedzīvotājiem jāaizgriež atgaisošanas ventiļi, kā arī jāpabeidz apkures sistēmas remonts dzīvokļos, ja tāds tiek veikts.

“Kuldīgas siltumtīkliem” aktuālais pieslēgumu skaits Kuldīgas novadā ir 243 ēkas: Kuldīgā – 203, Mežvaldē – 5, Padurē – 4, Pelčos – 5, Rendā – 8 un Priedainē – 18. Pieslēgumu skaits katru gadu palielinās. Šobrīd plānveidīgi tiek strādāts pie vēl aptuveni 30 jauniem pieslēgumiem.

Sagatavošanās darbi apkures uzsākšanai noritēja raiti un tie tika uzsākti savlaicīgi. Katlumājas ir darba kārtībā, kurināmais ir sagādāts un kurinātāji ir gatavi sākt darbu.

Maldīgs ir uzskats, ka pēc iespējas vēlāk uzsākta apkures sezona nodrošinās arī mazāku siltumenerģijas patēriņu un zemākus rēķinus. Nogaidot līdz brīdim, kad gaisa temperatūra ir noslīdējusi līdz plus astoņiem, ēka ir atdzisusi pilnībā un sākusi akumulēt aukstumu. Tādos gadījumos ēkas uzsildīšanai nepieciešams ilgāks laiks un lielāks siltumenerģijas apmērs.