Par apkures sezonas uzsākšanu

27/09/2024

SIA "Kuldīgas siltumtīkli" ir gatavi uzsākt 2024./2025. gada apkures sezonu ar 1. oktobri. Aicinām savlaicīgi pieteikt apkures sistēmas palaišanu!

Siltuma tarifs no 2024. gada 1. septembra ir samazināts un tas ir 80,90 eiro par 1 MWh plus PVN (iedzīvotājiem 12%, juridiskām personām 21%).

Apkures sistēmas palaišana tiks nodrošināta trīs dienu laikā no pieteikuma saņemšanas brīža.

Kārtība, kādā notiek apkures pieslēgšana, ir šāda – dzīvokļu īpašnieki vēršas pie savas mājas apsaimniekotāja ar ierosinājumu uzsākt apkures sezonu, savukārt mājas apsaimniekotājs informē par to SIA “Kuldīgas siltumtīkli”.

Pansionātu Kuldīgā un ēkas pagastos plānots sākt apkurināt vienlaicīgi. No apsaimniekotāja tiek gaidīts konkrēts datums, kad jāuzsāk apkures sezona.

Pelču ciematā apkuri šogad pieslēgs kā pēdējo, jo aktīvi norisinās būvdarbi pie siltumtrases būvniecības.

Iestājoties vēsākam laikam, aicinām iedzīvotājus neatlikt apkures sezonas uzsākšanu. Dzīvot apkurinātā mājoklī, ir siltāk, mājīgāk, komfortablāk un ir mazāks risks saslimt.

Maldīgs ir uzskats, ka pēc iespējas vēlāk uzsākta apkures sezona nodrošinās arī mazāku siltumenerģijas patēriņu un zemākus rēķinus. Nogaidot līdz brīdim, kad gaisa temperatūra ir noslīdējusi līdz plus astoņiem grādiem, ēka ir atdzisusi pilnībā un sākusi akumulēt aukstumu. Tādos gadījumos ēkas uzsildīšanai nepieciešams ilgāks laiks un lielāks siltumenerģijas apmērs.

Par nepieciešamību uzsākt apkures sezonu, lūdzam ziņot uz e-pastu: siltums@kuldiga.lv, bet avārijas situācijās zvanīt pa t.: 26193500.

Vēlam siltu un komfortablu apkures sezonu!