Iedzīvotāji novērtē siltummezgla priekšrocības

07/08/2023

Apkopojot informāciju par laika periodu no šā gada janvāra, “Kuldīgas siltumtīklu” speciālisti desmit objektos uzstādījuši jaunus siltummezglus. Līdz gada beigām paredzēts uzstādīt vēl tikpat.

No šogad uzstādītajiem desmit siltummezgliem, seši ir jauni klienti, kuriem izveidots jauns pieslēgums pilsētas centralizētajai siltumapgādei.

 “Kuldīgas siltumtīklu” vadītājs Ervīns Šteinbergs norāda, ka šajos laikos bez izbūvēta siltummezgla nav iespējams dzīvot mūsdienu ekonomiskām un ekoloģiskām prasībām atbilstoši. Siltummezgls gādā par sadzīves komfortu, nodrošinot mājā vēlamo temperatūru, siltumenerģiju var lietot ekonomiski, tādējādi samazinot izdevumus par apkuri un karsto ūdeni.

Šādas iespējas nodrošina modernizēts, pilnībā automatizēts ēkas individuālais siltummezgls.

Siltummezgla priekšrocības:

Regulē ēku apkures sistēmu, lai nodrošinātu telpās optimālu, iedzīvotāju izvēlētu temperatūru, un nepieļaut dzīvokļa (ēkas) pārkurināšanu.

Jebkurā diennakts laikā iespējams sagatavot karsto ūdeni 50-55 grādu temperatūrā neatkarīgi no tā patēriņa.

Iespējams ieregulēt nepieciešamo apkures un karstā ūdens temperatūras režīmu noteiktam laika periodam. Piemēram, naktī samazināt karstā ūdens temperatūru un pazemināt telpu temperatūru.

Tiek nodrošināts vienmērīgs apkures režīms ēkas visos stāvos un visās sekcijās, ja ēkas iekšējie apkures tīkli ir apmierinošā vai labā tehniskā stāvoklī, proti, fiziskas nolietošanās dēļ vai neapdomīgi veiktu remontdarbu rezultātā, nav zudis apkures sistēmas balanss.

Vairāk par to kā neizjaukt apkures sistēmas balansu ŠEIT.

“Kuldīgas siltumtīkli” piedāvā gan siltummezglu uzstādīšanu, gan apkopi. Papildu informācija, sazinoties pa tālruni 63323721, e-pastā: siltums@kuldiga.lv vai atnākot uz biroju Lapegļu ielā 8, Kuldīgā.

“Kuldīgas siltumtīklu” arhīva foto. 
Attēlā: Šogad izbūvēti jau desmit jauni siltummezgli, viens no tiem Smilšu ielā 20, Kuldīgā. Līdz gada beigām plānots vēl desmit izbūvēt.