Lai ziemā būtu silti

27/09/2017

Rudens atnākšana iezīmējusies ar ievērojamām lietavām, arī gaisa temperatūra pakāpeniski sāk pazemināties. Pašvaldības kapitālsabiedrība SIA “Kuldīgas siltumtīkli” vasarā aktīvi strādājusi un vēl šobrīd turpina darbu, veicot nepieciešamos remontdarbus un uzturot kārtībā infrastruktūru.

Kuldīgas novada Domes priekšsēdētājas vietnieks Viktors Gotfridsons: “SIA “Kuldīgas siltumtīkli” nopietnākais šīs vasaras uzdevums bija jaunas katlumājas celtniecība Priedainē. Iepriekš šajā ciemā siltumapgādi iedzīvotājiem nodrošināja SIA “Centrs”. Kad uzņēmums atteicās turpināt sniegt pakalpojumu, Dome pilnvaroja SIA “Kuldīgas siltumtīkli” no jaunās apkures sezonas nodrošināt siltumapgādi Priedaines ciemā. Lai to varētu izdarīt, tika atrasts piemērots zemes gabals jaunas katlumājas būvniecībai, izstrādāts jaunās ēkas projekts un iepirktas nepieciešamās iekārtas. Kā kurināmo katlumājā izmantos šķeldu. Plānots, ka būvdarbus pabeigs līdz oktobra beigām, taču iedzīvotājiem nav jāuztraucas par palikšanu bez siltuma, jo sākotnēji apkuri nodrošinās ar dīzeļdegvielas katlu, kas vēlāk kalpos kā rezerves risinājums.

Nozīmīgi uzlabojumi apkures jomā šovasar paveikti arī Vārmē. Vārmes pamatskolā uzstādīts jauns granulu katls, kas nodrošinās siltumu ne tikai skolai, bet arī sporta namam un bērnudārza ēkai. Izmaiņas būs arī Turlavā, kur līdz šim pamatskolas apsildei izmantoja elektrību, kas ir ļoti dārgi. Ekonomiskākai saimniekošanai veikta siltumtrases projektēšana un tiek veidota jauna katlu māja ar granulu apkuri. Uz jauno apkuri skolā pāries pakāpeniski, tāpēc arī šeit par siltumu nav jāsatraucas. Uz granulu apkuri pāriets arī Rendas pagasta Ozolos, bet Kuldīgā siltumapgādes uzņēmums pēc apsaimniekotāja SIA “Kuldīgas komunālie pakalpojumi” pasūtījuma būvēs siltumtrasi, lai varētu pieslēgt centrālajai apkurei visu ēku kompleksu Liepājas ielā 14. Lielāki remonti šovasar bijuši Padures katlumājā un Rumbas pagasta Mežvaldē.

Noslēgušies arī šķeldas iepirkumi. To cenšamies iepirkt galvenokārt no vietējiem uzņēmumiem un zemniekiem. Šogad lielākie piegādātāji ir SIA “Mežmaļi”, SIA “Palleteries” un SIA “Energoparks”, kā arī novada zemnieki, kas ražo šķeldu. Siltuma tarifs novadā nav mainījies, un paaugstinājumi arī netiek plānoti.”