Par krāpšanos būs jāatbild

05/09/2017

SIA “Kuldīgas siltumtīkli” turpina gatavot līgumus Kurmāles pagasta Priedaines iedzīvotājiem par centralizētās siltumapgādes nodrošināšanu. Jaunajos līgumos būs iekļauts punkts, kas paredz, ka par tīšu siltumskaitītāja bojāšanu būs jānes atbildība.

SIA “Kuldīgas siltumtīkli” valdes priekšsēdētājs Artis Roberts skaidro, ka pilsētā vairākas reizes nācies piedzīvot gadījumus, kad iedzīvotāji mēģinājuši ietekmēt skaitītāju rādījumus, pārgriežot vadus vai pielietojot citas daudz rafinētākas metodes. Lai negodprātīgus siltuma patērētājus varētu saukt pie atbildības un notikušo nodot izmeklēšanai policijai, līgumos tiks iestrādāts punkts, kas paredz rosināt lietu, ja tiks konstatēts, ka skaitītājs ir ticis apzināti sabojāts.

Jau informējām, ka līgumi ar Priedaines iedzīvotājiem par centrālapkures saņemšanu tiks noslēgti līdz apkures sezonas sākumam.

Par iespējām (vietu un laiku) līgumus parakstīt vēl informēsim!

Atgādinām, ka siltumapgādes nodrošināšanu Kurmāles pagasta Priedainē no SIA “Centrs” pārņēmusi SIA “Kuldīgas siltumtīkli”.

Šobrīd, teritorijā aiz veikala, starp privātmājām un daudzdzīvokļu dzīvojamajām mājām – “Atmodas”, “Virši”, “Ābeļkalni”, ir uzsākta jaunās Priedaines katlumājas celtniecība. Tā būs ar šķeldu kurināma katlumāja, kuras jauda būs 1,5 MW.

Sākotnēji uz esošajām siltumtrasēm tiks pārņemti visi līdzšinējie lietotāji. Pēc SIA “Centrs” sniegtajiem datiem tie kopā ir 246 abonementi, kuri dzīvo “Skalbēs”, “Priedēs”, “Tērcēs”, “Meldros”, “Kalvēs”, “Upmaļos”, “Viršos”, “Priedītēs”, “Līgotnēs”, “Bērzos”, “Sijās”, “Grodos”, “Viļņos”, “Silavās”, “Rasās”, “Madarās”, “Atmodās” un “Upeskalnos”.

ANITA ZVINGULE

Foto www.delfi.lv